ΚΟΣΜΟΣ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19

o-vlantimir-poytin-thelei-na-kanei-to-emvolio-kata-toy-covid-19-561097294

Διατεθειμένος να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εμφανίζεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν και δεν διευκρίνισε το πότε.

«Στην περίπτωση του αρχηγού του κράτους, φυσικά και ισχύουν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Αλλά ο ίδιος έχει ήδη δηλώσει ότι σκέφτεται να κάνει το εμβόλιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «για να μειωθεί το επίπεδο των μέτρων επιδημιολογικής προστασίας, είναι αναγκαίο να κάνει το εμβόλιο».

Ο Πεσκόφ, ερωτηθείς για το πότε συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος προτίθεται να κάνει το εμβόλιο ή αν θα περιμένει να ολοκληρωθεί η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών, απάντησε λέγοντας «ας περιμένουμε πότε ο ίδιος θα πάρει αυτή την απόφαση» και διαβεβαίωσε ότι όταν εμβολιασθεί ο πρόεδρος το γεγονός θα κοινοποιηθεί και «δεν θα το κρατήσουμε μυστικό».

Η Ρωσία ενέκρινε τον Αύγουστο το ρωσικό εμβόλιο Sputnik, υποστηρίζοντας ότι ήταν η πρώτη χώρα που βρήκε τρόπο να σταματήσει την πανδημία του κορωνοϊού. Η ανάπτυξη του εμβολίου χρηματοδοτήθηκε από το κρατικό Επενδυτικό Ταμείο της Ρωσίας.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας, Μουν Τζάε-ιν, ο πρόεδρος Πούτιν του είπε ότι θα έχει κάνει το εμβόλιο πριν από το ταξίδι που σχεδιάζει στη στη Σεούλ.

Mε πληροφορίες από TASS, Newsweek, ΑΠΕ-ΜΠΕ