Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατεθειμένος να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εμφανίζεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν και δεν διευκρίνισε το πότε.

«Στην περίπτωση του αρχηγού του κράτους, φυσικά και ισχύουν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Αλλά ο ίδιος έχει ήδη δηλώσει ότι σκέφτεται να κάνει το εμβόλιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «για να μειωθεί το επίπεδο των μέτρων επιδημιολογικής προστασίας, είναι αναγκαίο να κάνει το εμβόλιο».

Ο Πεσκόφ, ερωτηθείς για το πότε συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος προτίθεται να κάνει το εμβόλιο ή αν θα περιμένει να ολοκληρωθεί η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών, απάντησε λέγοντας «ας περιμένουμε πότε ο ίδιος θα πάρει αυτή την απόφαση» και διαβεβαίωσε ότι όταν εμβολιασθεί ο πρόεδρος το γεγονός θα κοινοποιηθεί και «δεν θα το κρατήσουμε μυστικό».

Η Ρωσία ενέκρινε τον Αύγουστο το ρωσικό εμβόλιο Sputnik, υποστηρίζοντας ότι ήταν η πρώτη χώρα που βρήκε τρόπο να σταματήσει την πανδημία του κορωνοϊού. Η ανάπτυξη του εμβολίου χρηματοδοτήθηκε από το κρατικό Επενδυτικό Ταμείο της Ρωσίας.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας, Μουν Τζάε-ιν, ο πρόεδρος Πούτιν του είπε ότι θα έχει κάνει το εμβόλιο πριν από το ταξίδι που σχεδιάζει στη στη Σεούλ.

Mε πληροφορίες από TASS, Newsweek, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή