ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνσον: Νιώθω σε φόρμα μετά τη δίαιτα

tzonson-niotho-se-forma-meta-ti-diaita-561097306

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, που ασθένησε βαριά από τη νόσο Covid-19, διαβεβαίωσε σήμερα πως νιώθει «περισσότερο σε φόρμα», αφού ακολούθησε καθεστώς δίαιτας, αφότου νοσηλεύτηκε.

Ο 56χρονος ηγέτης πέρασε τρεις νύχτες στη μονάδα εντατικής θεραπείας τον Απρίλιο, αφού προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό και τα ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις της ασθένειας στην υγεία του συνεχίζονται εδώ και μήνες.

«Νιώθω περισσότερο σε φόρμα» σε σύγκριση με το παρελθόν, διαβεβαίωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, απαντώντας στο ερώτημα ενός δημοσιογράφου σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, έπειτα από μια ομιλία που εκφώνησε για την εκπαίδευση.

«Όταν έχεις φθάσει ένα βάρος περίπου 111 κιλών, όπως εγώ είχα, για ύψος περίπου 1,78 μέτρο, είναι ίσως καλή ιδέα να χάσεις βάρος, αυτό έκανα εγώ. Και αισθάνομαι πολύ καλύτερα», σημείωσε.

Ένας άνδρας με το βάρος και το ύψος, που ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον, θα είχε δείκτη σώματος 34,9 και θα θεωρείτο υπέρβαρος, σύμφωνα με τη Δημόσια Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπόρις Τζόνσον καυχιέται ότι η υγεία του βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Είχε μάλιστα κάνει και κάμψεις μπροστά σε δημοσιογράφους για να αποδείξει τη φυσική του φόρμα. Πρόσφατα, ο φωτογραφικός φακός τον κατέγραψε ενώ έτρεχε μαζί με έναν προπονητή στο πάρκο Σεντ Τζέιμς, κοντά στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP