ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό: Ο πρώην καρδινάλιος Μπέτσιου αρνείται τις κατηγόριες για τις υποθέσεις ακινήτων

vatikano-o-proin-kardinalios-mpetsioy-arneitai-tis-katigories-gia-tis-ypotheseis-akiniton-561097480

Μία ακόμη επένδυση ύψους περίπου 110 εκατομμυρίων ευρώ έγινε από το Βατικανό σε ακίνητα του Λονδίνου, κατά την περίοδο που ήταν καρδινάλιος ο Άντζελο Μπέκιου, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ειδικότερα, πρόκειται για διαμερίσματα στην περιοχή Cadogan Square. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ντοκουμέντα δείχνουν ότι ο Μπέκιου εμπλέκεται στις αγοραπωλησίες. 

Σε σχετική ερώτηση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το Βατικανό δεν απάντησε.

Ο Μπέκιου, υπό την προηγούμενη ιδιότητά του στη γραφειοκρατία του Βατικανού, φέρεται να είχε επιβλέψει μια αμφιλεγόμενη επιχείρηση ακινήτων στην περιοχή Τσέλσι του Λονδίνου, γι αυτό και ο Πάπας Φραγκίσκος υποχρέωσε τον 72χρονο καρδινάλιο να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, ο Μπέκιου δήλωσε αθώος.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, φαίνεται ότι η αγοραπωλησία στο Τσέλσι (για την οποία διεξάγονται έρευνες από εισαγγελείς του Βατικανού) δεν ήταν ο λόγος της παραίτησης του Μπέκιου.Ο πάπας πιθανόν παραπληροφορήθηκε, διότι η πραγματική κατηγορία η οποία του προσάπτεται φαίνεται πως ήταν ο νεποτισμός με τον αδελφό του σε σχέση με δραστηριότητες του δεύτερου, τις οποίες φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει ο Μπέκιου με χρήματα του Βατικανού. Σημειώνεται πάντως ότι πρώην καρδινάλιος αρνήθηκε και αυτή την κατηγορία, σε γερμανική εφημερίδα.

Και αυτό όμως το έχει αρνηθεί ο πρώην καρδινάλιος σε γερμανική εφημερίδα.