Βατικανό: Ο πρώην καρδινάλιος Μπέτσιου αρνείται τις κατηγόριες για τις υποθέσεις ακινήτων

Βατικανό: Ο πρώην καρδινάλιος Μπέτσιου αρνείται τις κατηγόριες για τις υποθέσεις ακινήτων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη επένδυση ύψους περίπου 110 εκατομμυρίων ευρώ έγινε από το Βατικανό σε ακίνητα του Λονδίνου, κατά την περίοδο που ήταν καρδινάλιος ο Άντζελο Μπέκιου, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ειδικότερα, πρόκειται για διαμερίσματα στην περιοχή Cadogan Square. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ντοκουμέντα δείχνουν ότι ο Μπέκιου εμπλέκεται στις αγοραπωλησίες. 

Σε σχετική ερώτηση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το Βατικανό δεν απάντησε.

Ο Μπέκιου, υπό την προηγούμενη ιδιότητά του στη γραφειοκρατία του Βατικανού, φέρεται να είχε επιβλέψει μια αμφιλεγόμενη επιχείρηση ακινήτων στην περιοχή Τσέλσι του Λονδίνου, γι αυτό και ο Πάπας Φραγκίσκος υποχρέωσε τον 72χρονο καρδινάλιο να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, ο Μπέκιου δήλωσε αθώος.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, φαίνεται ότι η αγοραπωλησία στο Τσέλσι (για την οποία διεξάγονται έρευνες από εισαγγελείς του Βατικανού) δεν ήταν ο λόγος της παραίτησης του Μπέκιου.Ο πάπας πιθανόν παραπληροφορήθηκε, διότι η πραγματική κατηγορία η οποία του προσάπτεται φαίνεται πως ήταν ο νεποτισμός με τον αδελφό του σε σχέση με δραστηριότητες του δεύτερου, τις οποίες φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει ο Μπέκιου με χρήματα του Βατικανού. Σημειώνεται πάντως ότι πρώην καρδινάλιος αρνήθηκε και αυτή την κατηγορία, σε γερμανική εφημερίδα.

Και αυτό όμως το έχει αρνηθεί ο πρώην καρδινάλιος σε γερμανική εφημερίδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή