ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Κορυφαίος σεφ αυτοκτόνησε εν μέσω κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση

gallia-koryfaios-sef-aytoktonise-en-meso-katigorion-gia-sexoyaliki-epithesi-561099130

Τέλος στη ζωή του έδωσε ο κορυφαίος Ιάπωνας σεφ Τακού Σεκίνε, το εστιατόριο του οποίου στο Παρίσι είχε χαρακτηριστεί το καλύτερο της Γαλλίας από τον γαστρονομικό οδηγό Fooding το 2016.

Όπως αναφέρουν συγγενείς του, ο διακεκριμένος σεφ αυτοκτόνησε λόγω των «αναληθών» κατηγοριών περί βίαιης σεξουαλικής παρενόχλησης που του είχαν προσάψει, τις οποίες ο ίδιος αρνούταν.

Οι κατηγορίες εναντίον του βραβευμένου 39χρονου σεφ δεν ήταν επίσημες, ούτε είχε μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών της Γαλλίας. Το θέμα ξεκίνησε το καλοκαίρι, όταν ένα φερόμενο θύμα σεξουαλικής επίθεσης δήλωσε μέσω Instagram ότι είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά από έναν σεφ που δεν κατονομάστηκε. Ακολούθως, πολλές γυναίκες από τον χώρο της εστίασης εξέφρασαν δημόσια τη συμπαράσταση τους.

Σύμφωνα με το AFP, μία έρευνα για το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης στις κορυφαίες κουζίνες της Γαλλίας, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας τον Αύγουστο, έκανε λόγο για έναν «διάσημο Ιάπωνα σεφ», ο οποίος «θα μπορούσε να κατηγορηθεί για βιασμό». Όπως το φερόμενο θύμα, η δημοσιογραφική έρευνα δεν κατονόμασε τον ύποπτο για βιασμό σεφ.

Ακολούθως, ο Σεκίνε δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να καθαρίσει το όνομα του, το οποίο «ακουγόταν» αναφορικά με τις κατηγορίες.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του, η ψυχολογική του κατάσταση δεν άργησε να πάρει μία «βίαιη καθοδική πορεία», η οποία τον βύθισε στην κατάθλιψη και τελικώς τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα.   

Η ιστοσελίδα Atabula, στην οποία είχε δημοσιευθεί το επίμαχο ρεπορτάζ, υπερασπίστηκε την έρευνα των δημοσιογράφων της και μετά την αυτοκτονία του Σεκίνε.