Μπολσονάρο κατά… «Τζον Μπάιντεν»

Μπολσονάρο κατά… «Τζον Μπάιντεν»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οργή του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο προκάλεσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας παγκόσμιας προσπάθειας να προσφερθούν 20 δισεκατομμύρια δολάρια στη Βραζιλία για να τερματίσει την αποψίλωση του Αμαζονίου, ειδάλλως να αντιμετωπίσει «οικονομικές συνέπειες.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος, σύμφωνα με ανάρτησή του στο Facebook, ερμήνευσε τη δήλωση του Μπάιντεν ως απειλή για οικονομικές κυρώσεις, στην περίπτωση που η χώρα του δεν δεχθεί την προσφορά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπολσονάρο έγραψε στα πορτογαλικά και τα αγγλικά ότι δεν αποδέχεται «δωροδοκίες ήδειλές απειλές».

Ανέφερε, δε, ότι η Βραζιλία έχει αναλάβει δράση για την αποψίλωση και επαναβεβαίωσε πως θεωρεί το ενδιαφέρον άλλων χωρών για τον Αμαζόνιο ως οικονομικά υποκινούμενο και μια απόπειρα να υπονομεύσουν την κυριαρχία της Βραζιλίας.

«Η απληστία ορισμένων χωρών προς τον Αμαζόνιο είναι κάτι το ευρέως γνωστό» τόνισε.

«Εντούτοις, η σαφής επίδειξη αυτή της απληστίας από κάποιον που είναι υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της χώρας του είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη της περιφρόνησης για την εγκάρδια και αποδοτική συνύπαρξη μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών» συμπλήρωσε.

Ο Μπολσονάρο ολοκλήρωσε την ανάρτησή του, γράφοντας στα αγγλικά καιαπευθυνόμενος στον Τζο Μπάιντεν αλλά με λάθος όνομα. «Τι ντροπή, κύριε Τζον Μπάιντεν! Τι ντροπή!».

Σημειώνεται ότι ο Μπολσανάρο έχει δηλώσει ανοιχτά πως θαυμάζει τον αντίπαλο του Τζ. Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. 

Μάλιστα, επεδίωξε να συμμαχήσει η Βραζιλία με τη διοίκηση Τραμπ, με τους δύο ηγέτες να επιθυμούν να εμβαθύνουν τις εμπορικές σχέσεις των χωρών τους.

Να αναφερθεί ότι στο χθεσινό ντιμπέιτ, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η Βραζιλία αποτελεί παράδειγμα του πώς ο Τραμπ «δεν έχει καμία σχέση με την εξωτερική πολιτική».

«Το τροπικά δάση της Βραζιλίας καταστρέφονται» ανέφερε ο Μπάιντεν και συνέχισε λέγοντας «Εγώ θα επιβεβαίωνα ότι θα συγκεντρώναμε τις χώρες του κόσμου για να βρουν 20 δισεκατομμύρια δολάρια και να πουν:Ορίστε 20 δις. δολάρια. Σταματήστε να καταστρέφετε το δάσος. Κι αν δεν το κάνετε, θα έχετε σημαντικές οικονομικές συνέπειες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή