ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Ο Ναβάλνι συνεργάζεται με τη CIA

Μόσχα: Ο Ναβάλνι συνεργάζεται με τη CIA

Σκληρή απάντηση έδωσε την Πέμπτη η Μόσχα στις κατηγορίες του Αλεξέι Ναβάλνι κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός που αναρρώνει από τη δηλητηρίασή του συνεργάζεται με τη CIA, ωστόσο παραμένει ευπρόσδεκτος στην πατρίδα του.

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε ανοικτά την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ ότι έχει αρχίσει συνεργασία με τον κ. Ναβάλνι, με τον εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να λέει ότι η Μόσχα θεωρεί πως ο κ. Ναβάλνι λαμβάνει οδηγίες από «καθοδηγητές».

Νωρίτερα ο κ. Ναβάλνι είχε δηλώσει σε γερμανικό περιοδικό ότι πίσω από τη θεωρούμενη ως δηλητηρίασή του, που τον έριξε επί μέρες σε κώμα, βρίσκεται ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν. Ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν φοβάται πρόκειται να θα επιστρέψει στη Ρωσία για να συνεχίσει την εκστρατεία του.

Ο κ. Πεσκόφ απάντησε ότι οι κατηγορίες αυτές είναι «απαράδεκτες, αβάσιμες και προσβλητικές», αλλά υποστήριξε ότι ο κ. Ναβάλνι είναι ελεύθερος να επιστρέψει στη Ρωσία και μπορεί να συνεχίσει την ανάρρωσή του στην πατρίδα του.

Πηγή: Reuters