Ζεεχόφερ: Πρέπει να τιμήσουμε έμπρακτα την προσφορά των ηρώων στις δημόσιες υπηρεσίες

Ζεεχόφερ: Πρέπει να τιμήσουμε έμπρακτα την προσφορά των ηρώων στις δημόσιες υπηρεσίες

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έμπρακτη ανταπόδοση της προσφοράς των ηρώων της πρώτης γράμμης στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού, έκανε λόγο ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζέεχοφερ, απευθυνόμενους στους εργαζομένους στους τομεις της καθαριότητας των πόλεων, των νοσοκομείων και των δημόσιων μεταφορών.

Ειδικότερα, λόγω της καταπόνησης των δημοσίων υπηρεσιών κατά την κρίση της πανδημίας, ο Ζέεχοφερ έδωσε στους εργαζομένους την προοπτική αντίστοιχης αύξησης των μισθών τους.

«Δεν πρέπει να αρκεστούμε στο γεγονός ότι μιλήσαμε επανειλημμένα για ήρωες τους τελευταίους μήνες. Αυτό θα πρέπει να εκφραστεί και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ως εκ τούτου, θα κάνουμε μια λογική προσφορά σε συμφωνία με την τοπική αυτοδιοίκηση για αυτούς τους ήρωες, ώστε να μην είναι απογοητευμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώπιον του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός.

H Ένωση Εργαζομένων σε Υπηρεσίες Verdi απαιτεί για τα περίπου 2,3 εκατομμύρια υπαλλήλους σε ομοσπονδιακό και τοπικό επίπεδο αύξηση μισθών κατά 4,8% για μια περίοδο δώδεκα μηνών. Τις τελευταίες ημέρες, οι εργαζόμενοι στους τομεις της καθαριότητας των πόλεων, των νοσοκομείων και των δημόσιων μεταφορών διεκδίκησαν τα αιτήματά τους με απεργίες, δεν υπήρξε ωστόσο συγκεκριμένη δέσμευση μέχρι την σημερινή δήλωση Ζέεχοφερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή