ΙΤΑΛΙΑ

Προς υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους ανοικτούς χώρους οδεύει η Ρώμη

Προς υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους ανοικτούς χώρους οδεύει η Ρώμη

Αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σημειώθηκε κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, στα 2.548 ανέρχονται τα νέα κρούσματα, ενώ 24 ακόμη ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Ακόμη, τουλάχιστον 118.000 διαγνωστικά τεστ πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου. 

Χθες, τα κρούσματα ήταν 1.851, με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 19. Ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι ο υψηλότερος από τις 24 του περασμένου Απριλίου. Τα περισσότερα περιστατικά σημειώθηκαν σήμερα στην περιφέρεια του Βένετο (445), στην Καμπανία , με πρωτεύουσα την Νάπολη (390), στη Λομβαρδία (324) και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης (265).

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Κόντε, Ρομπέρτο Σπεράντσα, κάλεσε τους Ιταλούς «να αντέξουν άλλους οκτώ μήνες και να σφίξουν τα δόντια».

Η δε περιφέρεια του Λατίου, με πρωτεύουσα την Ρώμη, σύμφωνα με ό,τι διαρρέει, ετοιμάζεται να επιβάλει την χρήση προστατευτικής μάσκας και στους ανοικτούς χώρους. Στόχος του μέτρου, είναι να περιοριστούν οι νέες μολύνσεις σε περιοχές όπου συχνάζουν νέοι, κυρίως το Σαββατοκύριακο, όπως είναι, για παράδειγμα, το ιστορικό κέντρο της Αιώνιας Πόλης.