ΚΟΣΜΟΣ

Υποχρεωτική η μάσκα παντού πλέον στη Ρώμη

Φωτ.: Reuters

Υποχρεωτική καθίσταται πλέον η χρήση μάσκας παντού στη Ρώμη, τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοικτους χώρους, μετά τη νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ιταλική πρωτεύουσα.

Το μέτρο που αφορούσε έως τώρα μόνο σε κλειστούς χώρους, όπως σε καταστήματα και κινηματογράφους, επεκτείνεται πλέον και στους ανοικτούς χώρους σε όλη την περιφέρεια του Λατίου, περιλαμβανομένης της Ρώμης, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της περιφέρερειας.

Μετά την ανακοίνωση 2.000 νέων κρουσμάτων στηνΙταλία την Πέμπτη, εκ των οποίων τα 265 στο Λάτιο, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν την Παρασκευή να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων περιφερειών όπως της Καμπανίας, και επέβαλαν τη χρήση μάσκας παντού.

«Τα περισσότερα κρούσματα συνδέονται με την έλλειψη σεβασμού στη χρήση μάσκας και στην κοινωνική αποστασιοποίηση,» είπε ανακοινώνοντας το μέτρο ο υπεύθυνος υγείας της περιφέρειας του Λατίου, Αλέσιο Ντ’ Αμάτο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έχει αποκλείσει την επιστροφή όλης της Ιταλίας σε απόλυτη καραντίνα, αλλά αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι αυστηρότεροι περιορισμοί πρέπει στο εξής να επιβάλλονται σε συγκεκριμένες περιοχές ώστε να αποφεύγονται οι τοπικές εξάρσεις του κορωνοϊού.

Πηγή: Reuters