Καλιφόρνια: Πάνω από 16 εκατ. στρέμματα καμμένης γης

Καλιφόρνια: Πάνω από 16 εκατ. στρέμματα καμμένης γης

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 16 εκατομμύρια στρέμματα, περιοχή υπερδιπλάσια σε μέγεθος σε σχέση με το ρεκόρ παλαιότερων ετών,έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η πυροσβεστική υπηρεσία της πολιτείας.

Φέτος καταγράφηκαν πέντε από τις έξι χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνιας, καθώς κύματα καύσωνα και κεραυνοί συνυπήρξαν με πιο ξηρές συνθήκες, μία κατάσταση την οποία περιβαλλοντολόγοι αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότερα από 8.454 σπίτια και άλλα κτίρια καταστράφηκαν.

Το προηγούμενο ρεκόρ για την πολιτεία ήταν σχεδόν 8 εκατομμύρια στρέμματα το 2018, οπότε είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 85 πολίτες και είχαν καταστραφεί σχεδόν 19.000 κτίσματα μέσα και γύρω από την πόλη Πάρανταϊς.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουμε τι συνέβη και τι εξακολουθεί να συμβαίνει», δήλωσε ο Σκοτ ΜακΛιν εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας. «Αποτελεί απόδειξη του πόσο ξηρή είναι η πολιτεία και πόσο επιρρεπής είναι η βλάστηση», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή