Βερολίνο: Στις «επικίνδυνες περιοχές» τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα

Βερολίνο: Στις «επικίνδυνες περιοχές» τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη λίστα των «επικίνδυνων περιοχών» περιλαμβάνονται τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα του Βερολίνου, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού σε αυτά έχουν υπερβεί το όριο των 50 ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα.

Η κυβέρνηση του Σλέσβιγκ-Χολστάιν αποφάσισε ότι, όποιος φθάνει στο κρατίδιο προερχόμενος από κάποια «επικίνδυνη περιοχή» του Βερολίνου, θα πρέπει είτε να τεθεί σε καραντίνα δύο εβδομάδων είτε να παρουσιάσει δύο αρνητικά τεστ για Covid-19.

Στη γερμανική πρωτεύουσα, το Κέντρο (Mitte), το Νοϊκέλν, το Φρίντριχσχάιν-Κρόιτσμπεργκ και το Τέμπελχοφ-Σένεμπεργκ έχουν υπερβεί το όριο των νέων κρουσμάτων, με αποτέλεσμα οι συνολικά 1,3 εκατομμύρια κάτοικοι αυτών των περιοχών να υπόκεινται πλέον σε περιορισμό των μετακινήσεών τους, ακόμη και στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Στόχος της κρατιδιακής κυβέρνησης του Σλέσβιγκ-Χολστάιν είναι κυρίως ο περιορισμός των επισκεπτών οι οποίοι θα επιλέξουν το δημοφιλές τουριστικό κρατίδιο κατά την διάρκεια των φθινοπωρινών σχολικών διακοπών που αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα.

Αντιρρήσεις εξέφρασε για το μέτρο ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, υποστηρίζοντας ότι μακροπρόθεσμα δεν εξυπηρετεί σε κάτι η λογική των δημοτικών διαμερισμάτων για μια «δυναμική, μεγάλη πόλη» όπως το Βερολίνο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή