Αντισημιτική επίθεση στη Γερμανία

Αντισημιτική επίθεση στη Γερμανία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΜΒΟΥΡΓΟ. Χαρτί στο οποίο ήταν σχεδιασμένη σβάστικα βρήκαν οι γερμανικές αρχές στη στολή παραλλαγής που φορούσε ο 29χρονος δράστης αντισημιτικής επίθεσης έξω από συναγωγή του Αμβούργου την Κυριακή. Το θύμα, 26χρονος φοιτητής που φορούσε το χαρακτηριστικό εβραϊκό κάλυμμα της κεφαλής (κιπά), δέχθηκε επίθεση με φτυάρι στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Οι αστυνομικοί που φρουρούσαν τη συναγωγή, στην οποία βρισκόταν σε εξέλιξη τελετή για την εορτή του Σουκότ, σταμάτησαν τον δράστη πριν προβεί σε άλλες ενέργειες, αλλά δεν ήταν ικανοί να αποτρέψουν την επίθεση πριν εκδηλωθεί. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 29χρονος Γερμανός με καταγωγή από το Καζαχστάν ήταν «πολύ μπερδεμένος» στη διάρκεια της σύλληψης και η ανάκρισή του ήταν «εξαιρετικά δύσκολη». 

Το περιστατικό σημειώθηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίθεση ένοπλου ακροδεξιού σε συναγωγή της πόλης Χάλε, στη διάρκεια της εορτής του Γιομ Κιπούρ. Στο περιστατικό εκείνο, τα μέτρα ασφαλείας είχαν σώσει τους πιστούς, αλλά ο δράστης επέμεινε, πυροβολώντας και σκοτώνοντας άλλους δύο «στόχους» ακροδεξιού και ρατσιστικού μένους (μία γυναίκα και έναν πελάτη ανατολίτικου εστιατορίου) στη γύρω περιοχή.

«Το γεγονός ότι οι Εβραίοι γίνονται συχνά στόχοι μίσους σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου, όπως η Γερμανία, δεν πρέπει να αφήνει κανέναν αδιάφορο», είπε ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Γερμανίας, Γιόζεφ Σίστερ. Τέλος, ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, Φέλιξ Κλάιν, ζήτησε να ανοίξει ο διάλογος «για τον βαθύ αντισημιτισμό στη γερμανική κοινωνία, το υπόβαθρό του και τα μέσα για την επιτυχή αντιμετώπισή του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή