Γάζα: Πλήγματα του Ισραήλ μετά την εκτόξευση ρουκέτας

Γάζα: Πλήγματα του Ισραήλ μετά την εκτόξευση ρουκέτας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας αεροπορική επιδρομή εναντίον θέσεων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με ανακοινωθέν των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Η επιδρομή στη Ράφα (νότια) προκάλεσε υλικές ζημιές, πάντως όχι θύματα, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας, ενώ η ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, εναντίον του νότιου Ισραήλ, επίσης δεν προκάλεσε τραυματισμούς.

Η Λωρίδα της Γάζας, υπό ασφυκτικό ισραηλινό αποκλεισμό, ελέγχεται μετά το 2007 από τη Χαμάς, παλαιστινιακή οργάνωση που το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική».

Η Χαμάς κατηγορήθηκε ότι στις αρχές Αυγούστου επέτρεψε να πολλαπλασιαστούν ενέργειες όπως η χρήση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς για να προκαλούνται πυρκαγιές και οι ρίψεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, που αντέδρασε εξαπολύοντας σχεδόν καθημερινά βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της οργάνωσης, με την οποία εμπλακεί σε τρεις πολέμους (2008, 2012, 2014).

Πάντως τα δύο μέρη συμφώνησαν τον Σεπτέμβριο να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να επαναφέρουν σε ισχύ την εύθραυστη κατάπαυση του πυρός η οποία είχε τεθεί σε εφαρμογή πριν από ενάμιση χρόνο, μετά τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Αιγύπτου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, dpa

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή