ΠΟΥ: Πιθανό να έχουμε εμβόλιο μέχρι το τέλος του έτους

ΠΟΥ: Πιθανό να έχουμε εμβόλιο μέχρι το τέλος του έτους

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 μπορεί να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, στο τέλος μιας διήμερης συνάντησης του εκτελεστικού συμβουλίου για την πανδημία, δήλωσε: «Θα χρειαστούμε εμβόλια και υπάρχει ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του έτους μπορεί να έχουμε ένα εμβόλιο. Υπάρχει ελπίδα».

Εννέα πειραματικά εμβόλια βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος COVAX υπό την ηγεσία του ΠΟΥ, το οποίο στοχεύει να διανείμει δύο δισεκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2021.

Επιπλέον, ο ΠΟΥ κάλεσε τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη κόπωση των πολιτών απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται για την ανάσχεση της εξάπλωσής της.

«Βάσει δεδομένων έρευνας που έγινε σε χώρες της περιοχής παρατηρούμε, χωρίς έκπληξη, ότι η κόπωση των ερωτηθέντων αυξάνει (…) εκτιμούμε σήμερα ότι σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει το 60%», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε, ο οποίος τόνισε ότι οι πολίτες έχουν κάνει «τεράστιες θυσίες» εδώ και οκτώ μήνες. 

Ο ΠΟΥ περιλαμβάνει στην περιοχή της Ευρώπης 53 χώρες, ανάμεσά τους και τη Ρωσία, στις οποίες έχουν καταγραφεί συνολικά μέχρι στιγμής 6,2 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και σχεδόν 241.000 θάνατοι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή