Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δεν εμφανίζει πλέον συμπτώματα

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δεν εμφανίζει πλέον συμπτώματα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν εμφανίζει πλέον συμπτώματα COVID-19, μια μέρα μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, έπειτα από τρεις ημέρες νοσηλείας, ανακοίνωσε σήμερα ο γιατρός του.

«Είχε μια ξεκούραστη πρώτη νύχτα στο σπίτι και σήμερα δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα», δήλωσε ο δρ Σον Κόνλεϊ στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Τόνισε πως μια ομάδα γιατρών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Σε γενική εικόνα, συνεχίζει να πηγαίνει πολύ καλά», υπογράμμισε ο Κόνλεϊ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που ο Λευκός Οίκος έκανε σαφή την πρόθεση Τραμπ να λάβει πρόωρο εξιτήριο, γιατροί και επιστήμονες στις ΗΠΑ εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για αυτή την κίνηση, δοθέντος ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι 74 ετών, παχύσαρκος και είχε παραμείνει μόλις τρία 24ωρα στο στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου του χορηγήθηκε ειδικό συνδυαστικό σχήμα αγωγής, το οποίο – όπως επισημαίνει το CNN – διαφέρει κατά πολύ με ό,τι λαμβάνει ο μέσος Αμερικανός που νόσησε από COVID-19.

Ειδικότερα, το CNN σημειώνει ότι «αν νοσήσετε από κορωνοϊό, μην περιμένετε να έχετε την ίδια μεταχείριση με τον πρόεδρο Τραμπ».

Προσθέτει ότι, είναι προφανές πως ο πρόεδρος της χώρας θα λάβει την καλύτερη δυνατή περιποίηση, ωστόσο -σημειώνει- μέρος της θεραπείας που του χορηγήθηκε δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στο ευρύ κοινό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή