Λευκός αστυνομικός κατηγορείται για τη δολοφονία ενός μαύρου στο Τέξας

Λευκός αστυνομικός κατηγορείται για τη δολοφονία ενός μαύρου στο Τέξας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας βρίσκεται ένας λευκός αστυνομικός στο Τέξας, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 31χρονου μαύρου που φέρεται να προσπαθούσε να σταματήσει έναν καυγά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ο 31χρονος Τζόναθαν Πράις προσπαθούσε να σταματήσει την επίθεση ενός άνδρα εναντίον μίας γυναίκας σε ένα πρατήριο βενζίνης στην πόλη Γουόλφ Σίτι, όταν επενέβη ο αστυνομικός Σον Λούκας. Όπως αναφέρουν, αφού πρώτα τον ακινητοποίησε με χρήση τέιζερ, στη συνέχεια τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Ο αστυνομικός έχει συλληφθεί από την πολιτειακή αστυνομία, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμπεριφορά του ήταν υπέρμετρη και δεν δικαιολογείται απ’ ό,τι έλαβε χώρα στο βενζινάδικο. Σύμφωνα με τις αρχές, ο συλληφθείς μετέβη στο σημείο μετά από σχετική κλήση για «καυγά» στο βενζινάδικο το βράδυ του Σαββάτου, όπου και επιχείρησε να συλλάβει τον Πράις, ο οποίος παρότι αντιστάθηκε, δεν υιοθέτησε απειλητική συμπεριφορά και κατόπιν άρχισε να απομακρύνεται. Ακολούθως, έκανε χρήση τέιζερ και στη συνέχεια του υπηρεσιακού του όπλου, με αποτέλεσμα να τραυματίσει βαριά τον 31χρονο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα τον δικηγόρο που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, ο Πράις είχε απλά παρέμβει για να σταματήσει έναν άνδρα που παρενοχλούσε μία γυναίκα στο βενζινάδικο και σήκωσε τα χέρια ψηλά μόλις έφθασε η αστυνομία στο σημείο, προσπαθώντας αμέσως να εξηγήσει στους αστυνομικούς τι είχε συμβεί, προτού οι τελευταίοι τον στοχοθετήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή