ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μπάιντεν για Τραμπ: Αν νοσεί ακόμη, να μην γίνει το ντιμπέιτ

Μπάιντεν για Τραμπ: Αν νοσεί ακόμη, να μην γίνει το ντιμπέιτ

Την εκτίμηση ότι το ντιμπέιτ δεν πρέπει να γίνει εάν ο Ντόναλντ Τραμπ νοσεί ακόμη από την COVID-19 την 15η Οκτωβρίου –όταν είναι προγραμματισμένη η δεύτερη τηλεμαχία των δύο υποψηφίων προέδρων- εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν.

«Δεν ξέρω ποια είναι η κατάστασή του πλέον. Αδημονώ να τον αντιμετωπίσω, όμως ελπίζω απλά να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα» υγειονομικής ασφάλειας, είπε ο πρώην αντιπρόεδρος σε δημοσιογράφους.

«Νομίζω ότι αν έχει ακόμη την COVID, δεν πρέπει να κάνουμε το ντιμπέιτ», τόνισε ο 77χρονος πολιτικός.

Ο κ. Μπάιντεν αύξησε τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις μετά το πρώτο ντιμπέιτ το οποίο χαρακτηρίστηκε χαοτικό, με τους δύο αντιπάλους να μιλάνε ο ένας πάνω στον άλλο και να ανταλλάσσουν βαριές ύβρεις, την 29η Σεπτεμβρίου. Όμως, τρεις ημέρες αργότερα, ο 74χρονος Τραμπ ανακοίνωσε ότι προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2.

Ο κ. Τραμπ, ο οποίος μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο την Παρασκευή, επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, με την περιπέτεια της υγείας του να μετατρέπεται σε τηλεοπτικό υπερθέαμα.

Την Τρίτη διαβεβαίωσε μέσω Twitter ότι «αισθάνεται καλά», συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να περιμένει να έρθει η 15η Οκτωβρίου για να αναμετρηθεί ξανά με τον κ. Μπάιντεν, αυτή τη φορά στο Μαϊάμι.

Μέλη της οικογένειας του προέδρου, περιλαμβανομένης της πρώτης κυρίας Μελάνι Τραμπ, η οποία κατόπιν διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό, είχαν βγάλει τις μάσκες μέσα στην αίθουσα όπου διεξήχθη η πρώτη τηλεμαχία, στο Κλίβλαντ (Οχάιο).

Την επόμενη φορά, «φρονώ ότι πρέπει να τηρήσουμε όλοι πολύ αυστηρές συστάσεις», είπε ο κ. Μπάιντεν χθες. «Έχει μολυνθεί πολύς κόσμος. Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters