Ο Τραμπ φέρεται να προκαλεί σύγχυση με το επικοινωνιακό μήνυμα του Λευκού Οίκου

Ο Τραμπ φέρεται να προκαλεί σύγχυση με το επικοινωνιακό μήνυμα του Λευκού Οίκου

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ημέρες μετά την αποκάλυψη τού Ντόναλντ Τραμπ ότι είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό, οι βοηθοί του έδιναν παραπλανητικές πληροφορίες, οι οποίες ήταν αντικρουόμενες, ενώ αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με το χρόνο εξέλιξης της μόλυνσης του Αμερικανού προέδρου.

Ακόμη και ο γιατρός του Τραμπ παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τους Αμερικανούς σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει μία «ευδιάθετη συμπεριφορά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ, ακόμη και όταν προσβλήθηκε από την Covid-19 ενεργούσε σαν ο ίδιος να ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας του εαυτού του, επινοώντας ένα μήνυμα για το Λευκό Οίκο, ώστε σε πρώτη φάση να υποβαθμιστεί η αρρώστια του, αλλά μετά να παρουσιαστεί ο ίδιος ως ένας δυνατός ασθενής που νίκησε εύκολα τον κορωνοϊό. Ωστόσο, οι γιατροί του Αμερικανού προέδρου λένε πως δεν έχει κατορθώσει να νικήσει τον κορωνοϊό ακόμη, σχολιάζει η επιθεώρηση Politico.

O κ. Τραμπ άσκησε πιέσεις για ένα πέρασμα με το προεδρικό όχημα SUV έξω από το νοσοκομείο, προκειμένου να χαιρετίσει τους οπαδούς του, αφήνοντας στην άκρη τις ανησυχίες για την έκθεση στον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορονοϊό των αντρών της ασφάλειας του, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο ίδιο όχημα.

Αργότερα, ο ίδιος δημιούργησε την κινηματογραφική επιστροφή του από το νοσοκομείο στο Λευκό Οίκο, βγάζοντας τη μάσκα από το πρόσωπό του για να χαιρετίσει τις τηλεοπτικές κάμερες, αφού ανέβηκε τις σκάλες της προεδρικής κατοικίας.

Στη συνέχεια, άφησε τους νεοπροσληφθέντες στο γραφείο Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου να απαντήσουν σε ερωτήσεις, αναφορικά με τη μη τήρηση των πρωτοκόλλων υγειονομικής ασφάλειας από τον ίδιο.

Για μία φορά, οι υποστηρικτές και οι επικριτές του Τραμπ συμφώνησαν. Σε συνεντεύξεις τους, επτά άνθρωποι που έχουν εργαστεί για τον Αμερικανό πρόεδρο περιέγραψαν την κατάσταση ως «καταστροφική» και «μπερδεμένη,» ως μία άλλη «χαμένη ευκαιρία».

Η επιμονή του Τραμπ να καθοδηγεί τη διαδικασία έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα, συμφωνούν, οδηγώντας στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ο ίδιος επιθυμούσε: να μεταδώσει ένα μήνυμα ηρεμίας και ελέγχου.

«Όλες αυτές οι ανοησίες προέρχονται από τον Τραμπ – άμεσα,» δήλωσε ένα πρώην στέλεχος της επικοινωνίας στο Λευκό Οίκο. «Η ουσία σε αυτούς τους τύπους κρίσεων είναι πολιτικές ευκαιρίες. Αν κάποιος τις διαχειριστεί σωστά. Έχουν διαχειριστεί τις δημόσιες σχέσεις γύρω από αυτό όσο πιο κακά γίνεται. Φοβούνται να μη φανούν αδύναμοι. Φοβούνται να δείξουν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα,» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η στρατηγική πίσω από την τελευταία κρίση δεν είναι διαφορετική από αμέτρητες άλλες που προηγήθηκαν στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Από οτιδήποτε σχετικό με την έρευνα για την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και το συντονισμό της με τη Ρωσία, μέχρι την παραπομπή του για τις προσπάθειες του να πιέσει την Ουκρανία, ώστε να διερευνηθεί (ποινικά) ο γιος του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος Τραμπ ελέγχει το μήνυμα, το δημοσιοποιεί ξαφνικά μέσω αναρτήσεων στο Twitter ή με αυθόρμητα σχόλια. Από το σημείο αυτό και μετά, το προσωπικό του Λευκού Οίκου εργάζεται για να διαμορφώσει το μήνυμα αυτό σε μία επικοινωνιακή στρατηγική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή