ΒΕΛΓΙΟ

Κλείνουν για ένα μήνα μπαρ και καφέ στις Βρυξέλλες

Κλείνουν για ένα μήνα μπαρ και καφέ στις Βρυξέλλες

Tην απόφαση για το κλείσιμο των μπαρ και καφέ επί ένα μήνα και αρχής γενομένης από την Πέμπτη έλαβε η τοπική κυβέρνηση των Βρυξελλών, αφότου η βελγική πρωτεύουσα ξεπέρασε το Παρίσι σε όρους κρουσμάτων κορωνοϊού ανά κάτοικο.

Οι Βρυξέλλες έρχονται πλέον δεύτερες, μετά τη Μαδρίτη, μεταξύ των 27 πρωτευουσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα κρούσματα κορωνοϊού να ξεπερνούν τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα 500 ανά 100.000 κατοίκους.

Μπαρ και καφέ θα παραμείνουν κλειστά για έναν μήνα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της περιοχής των Βρυξελλών, Ρούντι Φερφουτ, ακολουθώντας τα αντίστοιχα μέτρα που έλαβαν χθες οι αρχές του Παρισιού. Η απόφαση επηρεάζει ακόμη κι εκείνα τα καταστήματα που σέρβιραν μόνο καφέ ή τσάι. «Σε αυτή την περίπτωση, το κριτήριο δεν έχει να κάνει με το σερβίρισμα αλκοόλ», διευκρίνισε.

Οι αρχές της βελγικής πρωτεύουσας θα αποφασίσουν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή εάν και το πώς θα κρατήσουν ανοικτά τα σχολεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη πιο αυστηρά μέτρα, μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο των μπαρ από τις 11 και περιορισμό των κοινωνικών συναθροίσεων μέχρι τέσσερα άτομα σε σπίτια, ανά τραπέζι στις καφετέρειες ή σε συναθροίσεις σε ανοικτούς χώρους.