ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Βρετανία: Διπλασιάστηκε ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων σε μία εβδομάδα

vretania-diplasiastike-o-imerisios-arithmos-kroysmaton-se-mia-evdomada-561110764

Ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων COVID-19 στην Αγγλία διπλασιάστηκε σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα επί των μολύνσεων που διενήργησε η εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS) και που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες ότι η επιδημία αυξάνεται και πάλι με γεωμετρική πρόοδο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα COVID-19 με τοπικά μέτρα με στόχο να αποφευχθεί ένα εθνικό lockdown.

Σύμφωνα όμως με την εκτίμηση της ONS, τα νέα κρούσματα COVID-19 στην Αγγλία ήταν περίπου 17.200 ημερησίως την τελευταία εβδομάδα έως την 1η Οκτωβρίου, συγκριτικά με 8.400 ημερησίως μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η ανάλυση ανά ημέρα των στοιχείων της ONS έδειξε ότι την 1η Οκτωβρίου τα εκτιμώμενα ημερήσια περιστατικά είχαν αυξηθεί στα 21.300.

Στόχος της ONS είναι να υπολογίσει τα ποσοστά μόλυνσης στην κοινότητα πέρα από αυτούς που έχουν ήδη υποβληθεί σε τεστ, δίνοντας μια εκτίμηση συχνότητας που δεν επηρεάζεται από τις δυνατότητες διενέργειας τεστ.

Κατ’ εκτίμηση 224.000 άνθρωποι στην Αγγλία είχαν COVID-19 την τελευταία εβδομάδα, ή 1 στους 240 ανθρώπους, μια αύξηση 92% στις μολύνσεις σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters