Παράθυρο για εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Παράθυρο για εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Στη ρωσική πρωτεύουσα ξεκίνησαν, έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν με θέμα την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι συνομιλίες θα αφορούν αποκλειστικά τον τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και ζητήματα ανθρωπιστικού χαρακτήρα, ανταλλαγή νεκρών και αιχμαλώτων.

Η προεδρία της Γαλλίας ανακοίνωσε εξάλλου ότι η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ενδέχεται να συνάψουν συμφωνία εκεχειρίας σήμερα.

Η Τουρκία επέμεινε πάντως πως οι προσπάθειες της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας για τον τερματισμό της βίας μεταξύ των αζερικών και των αρμενικών δυνάμεων για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, αν δεν εξασφαλίσουν επίσης την αποχώρηση των αρμενικών δυνάμεων από τον θύλακο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή