Στην τάξη με πουλόβερ, κασκόλ και σκούφο

Στην τάξη με πουλόβερ, κασκόλ και σκούφο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Οι παροιμιώδεις γερμανικές μάχες για τον αερισμό των χώρων, που κάθε χειμώνα φέρνουν σε αντιπαράθεση τους οπαδούς του αερισμού με όσους απεχθάνονται το κρύο, πέρασαν σε νέο επίπεδο με την έλευση του κορωνοϊού και την οδηγία σύμφωνα με την οποία στις σχολικές τάξεις ανά 20 λεπτά τα παράθυρα θα ανοίγουν επί 5 λεπτά.

«Για τους κρύους μήνες, τα πουλόβερ, τα κασκόλ και οι σκούφοι περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό των μαθητών και των μαθητριών», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλολόγων Ζουζάνε Λιν-Κλίτσινγκ στην εφημερίδα «Μπιλντ». Η αρχή του «κρεμμυδιού», του ντυσίματος σε στρώσεις που αφαιρούνται και προστίθενται ανάλογα με τη θερμοκρασία, πρέπει να εφαρμόζεται στις μαθητικές τάξεις, με τους μαθητές να ντύνονται ζεστά για όσο διάστημα διαρκεί ο αερισμός και εν συνεχεία να αφαιρούν στρώσεις ρούχων προκειμένου να μη ζεσταθούν και εκτεθούν στο επόμενο ρεύμα αέρα ιδρωμένοι.

Η επιμονή στον σωστό αερισμό των χώρων είναι μια από τις τέχνες της χειμερινής ζωής στη Γερμανία, όπου τα παράθυρα ανοίγουν σε διάφορες γωνίες ώστε να επιτρέπονται διάφοροι βαθμοί αερισμού των χώρων. Ως προς τις σχολικές τάξεις, η οδηγία για τα διαλείμματα είναι ο διαμπερής αερισμός, ανεξαρτήτως εξωτερικής θερμοκρασίας.

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται στην αρχή του δεύτερου κύματος κορωνοϊού, ενώ είναι γνωστό ότι ο επαρκής αερισμός των χώρων μειώνει το ιικό φορτίο και προστατεύει απέναντι στη διάδοση του κορωνοϊού. 

Μέχρι τώρα, όσες και όσοι υπέφεραν από το κρύο σε τρένα ή άλλους δημόσιους χώρους της Γερμανίας υπενθύμιζαν στους γύρω τους το ρητό σύμφωνα με το οποίο «ουδείς πέθανε από κακό αερισμό, αλλά πολλοί πάγωσαν από το κρύο». Η έλευση του κορωνοϊού έχει δυσκολέψει πολύ τη θέση τους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή