Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ιταλία από την αρχή της πανδημίας

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ιταλία από την αρχή της πανδημίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υψηλότερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας καταγράφηκε σήμερα στην Ιταλία. Ειδικότερα, τα νέα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ανέρχονται το τελευταίο 24ωρο σε 7.332. Επίσης, 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ την προηγούμενη ημέρα είχαν καταγραφεί 41 θάνατοι.

Τα περισσότερα κρούσματα είχαν καταγραφεί στη χώρα στις 21 Μαρτίου φτάνοντας τα 6.557 ενώ εκείνη την ημέρα είχαν χάσει τη μάχη με τον κορωνοϊό 793 άνθρωποι.

Χθες, η Ιταλία ενέκρινε σειρά νέων μέτρων, με στόχο να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα μέτρα θα ισχύσουν τις επόμενες 30 ημέρες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Μεταξύ των μέτρων που επιβλήθηκαν είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς και κλειστούς χώρους αλλά και στο σπίτι όταν βρίσκονται σε αυτό άτομα που δεν ανήκουν στην οικογένεια. Ακόμη, το όριο σε γάμους και άλλες τελετές ορίστηκε στα 30 άτομα.

Τέλος, απευθύνθηκε σύσταση στους πολίτες να μην καλούν στο σπίτι πάνω από έξι ανθρώπους.

Πάντως, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία ένα γενικό λοκντάουν τώρα που η οικονομία έχει αρχίσει ξανά να «τρέχει».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή