ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΗΠΑ: Δύο τηλεοπτικές εκπομπές αντί μίας τηλεμαχίας

ΗΠΑ: Δύο τηλεοπτικές εκπομπές αντί μίας τηλεμαχίας

Οι υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, προετοιμάζονται για το επόμενο μεγάλο «ραντεβού» της προεκλογικής εκστρατείας τους, αντί για την ακυρωμένη τηλεμαχία που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Πέμπτης: θα απαντήσουν ζωντανά σε ερωτήσεις ψηφοφόρων, από τηλεοράσεως, αλλά ο καθένας τους σε διαφορετικό κανάλι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News ανακοίνωσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους ψηφοφόρους για μία ώρα στη Φλόριντα, στις 8 το βράδυ, τοπική ώρα. Την ίδια ώρα ο Δημοκρατικός αντίπαλός του θα απαντάει σε ερωτήσεις των ψηφοφόρων στη γενέτειρά του, Πενσιλβάνια, στο δίκτυο ABC News.

Οι δύο αυτές Πολιτείες είναι κρίσιμες για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Το 2016 τις είχε κερδίσει ο κ. Τραμπ.

Η αμερικανική πολιτική παράδοση του «δημαρχείου» είναι μια τηλεοπτική εκπομπή κατά την οποία μια ομάδα ψηφοφόρων, υπό την επίβλεψη ενός συντονιστή, θέτει στον υποψήφιο μια σειρά ερωτήσεων. Οι δύο τηλεοπτικές εκπομπές θα αντικαταστήσουν την τηλεμαχία που ήταν προγραμματισμένη για αύριο αλλά ακυρώθηκε από την ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή, αφού ο κ. Τραμπ προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό.

Τα ποσοστά τηλεθέασης αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι οι περισσότερες δημοσκοπήσεις φέρνουν ως νικητή των εκλογών τον Μπάιντεν. Το τρίτο ντιμπέιτ πάντως αναμένεται ότι θα γίνει κανονικά, στις 22 Οκτωβρίου στο Νάσβιλ του Τενεσί.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP