ΚΟΣΜΟΣ

Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης η Γαλλία

Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης η Γαλλία

Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης κηρύχθηκε η Γαλλία μετά από απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, λόγω της κλιμάκωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 17ης Οκτωβρίου σε όλη τη Γαλλία, γεγονός που δίνει στις αρχές τη δυνατότητα επιβολής περαιτέρω περιορισμών.

Η κυβέρνηση σημείωσε ότι η πανδημία συνιστά «καταστροφή για τη δημόσια υγεία», η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και δικαιολογεί τη λήψη αυστηρών μέτρων.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται τα μέτρα που θα ληφθούν. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, στην τηλεοπτική συνέντευξη που θα παραχωρήσει αργότερα.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανόν να επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Οι υγειονομικές αρχές έκαναν γνωστό σήμερα ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 ξεπέρασε τους 9.100 το τελευταίο 24ωρο, με τη Γαλλία να καταγράφει τόσο υψηλό αριθμό κρουσμάτων για πρώτη φορά από τις 25 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, AFP