Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης η Γαλλία

Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης η Γαλλία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης κηρύχθηκε η Γαλλία μετά από απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, λόγω της κλιμάκωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 17ης Οκτωβρίου σε όλη τη Γαλλία, γεγονός που δίνει στις αρχές τη δυνατότητα επιβολής περαιτέρω περιορισμών.

Η κυβέρνηση σημείωσε ότι η πανδημία συνιστά «καταστροφή για τη δημόσια υγεία», η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και δικαιολογεί τη λήψη αυστηρών μέτρων.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται τα μέτρα που θα ληφθούν. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, στην τηλεοπτική συνέντευξη που θα παραχωρήσει αργότερα.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανόν να επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Οι υγειονομικές αρχές έκαναν γνωστό σήμερα ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 ξεπέρασε τους 9.100 το τελευταίο 24ωρο, με τη Γαλλία να καταγράφει τόσο υψηλό αριθμό κρουσμάτων για πρώτη φορά από τις 25 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή