Τσεχία: Στρατιωτικά νοσοκομεία «εκστρατείας» για την αντιμέτωπιση της πανδημίας

Τσεχία: Στρατιωτικά νοσοκομεία «εκστρατείας» για την αντιμέτωπιση της πανδημίας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νοσοκομεία «εκστρατείας» για τους ασθενείς με κορωνοϊό θα αρχίσει να κατασκευάζει σήμερα η Τσεχία, ώστε να αντιμετωπίσει την κλιμάκωση που παρουσιάζει η πανδημία στη χώρα. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα, καθώς καταγράφηκαν 9.544 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, η υψηλότερη καταγραφή κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο. 

Ειδικότερα, ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ δήλωσε στο πρακτορείο CTK ότι ο στρατός θα αρχίσει να κατασκευάζει έναν χώρο χωρητικότητας 500 κλινών το Σάββατο σε ένα λούνα παρκ στην Πράγα.

Ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων της COVID-19 στην Τσεχία έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα στον Οκτώβριο και ανέρχεται πλέον σε 139.290 περιστατικά, με τη χώρα των 10.7 εκατομμυρίων κατοίκων να είναι αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των μολύνσεων παγκοσμίως.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι απαραίτητο να αρχίσει η ανέγερση επιπλέον χώρων για την περίθαλψη ασθενών με κορωνοϊό, τονίζοντας ότι «οι προβλέψεις δεν είναι καλές» και οι αριθμοί που παρουσιάζει η χώρα «είναι καταστροφικοί».

Ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 161% τον Οκτώβριο και έφτασε τις 2.678, εκ των οποίων 518 βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό έφτασε τους 1.172, σημειώνοντας άνοδο 75% αυτό τον μήνα.

Η ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων έχει φέρει τα νοσοκομεία στα όριά τους, αναγκάζοντάς τα να μετατρέπουν τις κοινές πτέρυγες σε πτέρυγες COVID-19 και να ακυρώνουν προγραμματισμένες επεμβάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή