ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκαν αυστηρότερα μέτρα στο Λονδίνο

Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκαν αυστηρότερα μέτρα στο Λονδίνο

Aυστηρότερους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού στο Λονδίνο, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, μιλώντας στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με τον Χάνκοκ η πρωτεύουσα θα εισέλθει σύντομα στο «δεύτερο στάδιο» ή στο «υψηλό επίπεδο» με βάση το σύστημα τριών επιπέδων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση

«Τα μέτρα αυτά δεν είναι εύκολα, αλλά είναι ζωτικής σημασίας, τα ποσοστά μόλυνσης στο Λονδίνο αυξάνονται δραματικά και η απειλή παραμένει σοβαρή», είπε ο υπουργός ανακοινώνοντας ότι θα τεθούν σε ισχύ στις 00:01 του Σαββάτου.

Στο «δεύτερο στάδιο» δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των έξι ατόμων στους εξωτερικούς χώρους, ενώ οι παμπ θα κλείνουν στις 10 το βράδυ. 

«Πρέπει να δράσουμε τώρα και να λάβουμε αμετάκλητες αποφάσεις, η ετεροχρονισμένη δράση θα προκαλέσει περισσότερους θανάτους και τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Οι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για να αποφευχθεί μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή μελλοντικά», τόνισε ο Χάνκοκ και ζήτησε οι ενέργειες να είναι όσο πιο στοχευμένες γίνεται.

Σύμφωνα με τον υπουργό, βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για να αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού στο Μάντσεστερ και στο Λάνκασιρ, ενώ οι τοπικές αρχές του Έσεξ και του Έλμπριτζ επίσης αποφάσισαν την αύξηση του επιπέδου συναγερμού.

Με πληροφορίες από Reuters