ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κρεμλίνο για πανδημία: Ανησυχητική αλλά υπό έλεχγο η κατάσταση

Κρεμλίνο για πανδημία: Ανησυχητική αλλά υπό έλεχγο η κατάσταση

Την ανησυχία του για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρωσία, εξέφρασε το Κρεμλίνο, το οποίο ωστόσο διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 15.150 κρούσματα, αριθμός που συνιστά νέο ημερήσιο ρεκόρ, εκ των οποίων τα 5.049 καταγράφηκαν στην Μόσχα.

Σχεδόν όλα τα κέντρα προφυλάκισης που βρίσκονται στην Μόσχα έχουν πάψει να δέχονται κατηγορουμένους ή υπόπτους για τέλεση αδικημάτων, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο μια ομάδα εποπτείας των φυλακών.

«Το Κρεμλίνο πράγματι ανησυχεί με τα στατιστικά στοιχεία (για τον κορωνοϊό) , βλέπουμε ότι η επιδημία εξαπλώνεσαι πολύ γρήγορα» δήλωσε ο Πεσκόφ και προσέθεσε : «Για αυτόν συγκεκριμένα το λόγο λαμβάνονται αρκετά ενεργά μέτρα, ώστε να ωθήσουμε όλους τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προφύλαξης, τα οποία για ένα μεγάλο διάστημα δεν τηρούσαμε, πρέπει να το παραδεχθούμε».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, παρά τη θλιβερή αυτή δυναμική».

Ο Σεργκέι Σομπιάνιν, δήμαρχος της Μόσχας, η οποία είναι η χειρότερα πληττόμενη από τον κορωνοϊό περιοχή της χώρας, δήλωσε ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι κρίσιμη στην προσπάθεια ανάσχεσης της επιδημίας.

Σήμερα δήλωσε ότι περίπου 1.200 άτομα εισάγονται καθημερινά στα νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας, σε σχέση με τα 1.000 άτομα που εισάγονταν κάθε μέρα την προηγούμενη εβδομάδα και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αρχές θα δράσουν ώστε ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία να μην υπερβεί τα 1.500 άτομα ημερησίως.

«Μετά τους 1.500 η κατάσταση θα γίνει δυσκολότερη. Θα τη διαχειριστούμε όμως. Αλλά θα είναι μια διαφορετική τάξη μεγέθους», δήλωσε ο Σομπιάνιν.

Η Ρωσία, ο πληθυσμός της οποίας φθάνει περίπου τα 145 εκατ.κατοίκους, έχει ανακοινώσει ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 1.369,313 κρούσματα κορωνοϊού. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 232 θάνατοι, ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας 23.723 θάνατοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, TASS, Reuters