Δύο εκατ. περισσότερους τηλεθεατές ο Μπάιντεν

Δύο εκατ. περισσότερους τηλεθεατές ο Μπάιντεν

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και έβγαλαν ειδήσεις στις παράλληλες συνεντεύξεις τους, που πήραν τη θέση του ακυρωθέντος, λόγω της ασθένειας Τραμπ, δεύτερου ντιμπέιτ, οι δύο μονομάχοι των προεδρικών εκλογών απέφυγαν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις σε ορισμένα από τα καίρια ερωτήματα που τους τέθηκαν.

Στην τηλεοπτική εκπομπή του NBC από το Μαϊάμι της Φλόριντα, ο πρόεδρος Τραμπ απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα της δημοσιογράφου Σαβάνα Γκάθρι αν καταδικάζει τους ακροδεξιούς συνωμοσιολόγους QAnon, που υποστηρίζουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται σε πόλεμο με ένα παγκόσμιο δίκτυο παιδεραστών και σατανιστών. «Δεν γνωρίζω τους QAnon», δήλωσε ο Τραμπ. Και όταν η δημοσιογράφος του υπενθύμισε ότι η εν λόγω ομάδα έχει χαρακτηριστεί δυνητική απειλή τρομοκρατίας από το FBI, σχεδόν τους εγκωμίασε, δηλώνοντας: «Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι αγωνίζονται σκληρά εναντίον της παιδεραστίας».

Πάντως ο Τραμπ, σε αντίθεση με προηγούμενες εμφανίσεις του, αποδοκίμασε ρητά τους οπαδούς της λευκής υπεροχής και δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας, αν και επανήλθε στις αιτιάσεις του για κινδύνους νοθείας λόγω γενίκευσης της επιστολικής ψήφου. Αρκετές φορές ήρθε σε οξεία αντιπαράθεση με την Γκάθρι. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Τραμπ αναπαρήγαγε, μέσω Twitter, ευφάνταστες θεωρίες κατά τις οποίες ο Μπαράκ Ομπάμα «κατασκεύασε» τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, η δημοσιογράφος του είπε: «Είστε ο πρόεδρος, όχι ένας τρελός θείος που τουιτάρει ό,τι του κατέβει».

Σε πολύ πιο ήρεμους τόνους κύλησε η συνέντευξη του Τζο Μπάιντεν στο δίκτυο ABC, στη Φιλαδέλφεια, με συντονιστή τον Τζορτζ Στεφανόπουλος. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος άσκησε οξεία κριτική στον Τραμπ για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των πιο ευάλωτων Αμερικανών και αύξησης της φορολογίας στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Απέφυγε όμως να δώσει ξεκάθαρη απάντηση αν εννοεί να αυξήσει τον αριθμό των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αν και δεσμεύθηκε ότι θα το κάνει πριν από τις εκλογές.

Σχεδόν δύο εκατομμύρια περισσότερους τηλεθεατές συγκέντρωσε το αφιέρωμα του ABC στον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στο NBC (12,29 εκατ. έναντι 10,39 εκατ.). Το αυξημένο ενδιαφέρον για την παρουσία του τέως αντιπροέδρου αποτελεί και μια ένδειξη παράστασης νίκης.

Χθες, Τραμπ και Μπάιντεν συνέχισαν τον εκλογικό τους αγώνα με περιοδείες στις διαφιλονικούμενες πολιτείες Φλόριντα, Μίσιγκαν και Τζόρτζια. Στο μεταξύ, οι επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία κατηγόρησαν το Twitter ότι λειτουργεί σαν «αστυνομία λόγου» και ανακοίνωσαν ότι θα καλέσουν τον διευθυντή της εταιρείας να δώσει εξηγήσεις ύστερα από την απόφασή του να μπλοκάρει προσωρινά τον λογαριασμό της εκστρατείας Τραμπ. Το Twitter είχε μπλοκάρει ανάρτηση της εκστρατείας Τραμπ που αναφερόταν σε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Post για τις σχέσεις του γιου του Μπάιντεν, Χάντερ, με ουκρανική εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή