Απειλείται κατάρρευση της προσωρινής εκεχειρίας λόγω νέων συγκρούσεων

Απειλείται κατάρρευση της προσωρινής εκεχειρίας λόγω νέων συγκρούσεων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κατάρρευση απειλείται και η δεύτερη προσωρινή εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία ανακοινώθηκε το Σάββατο, καθώς Αζέροι και Αρμένιοι αλληλοκατηγορούνται για τους βομβαρδισμούς και τις σφοδρές συγκρούσεις. Το Μπακού ισχυρίστηκε ότι «εξουδετέρωσε» πύραυλο που εκτόξευσαν οι Αρμένιοι εναντίον πετρελαιαγωγού, στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, κάτι που διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το Ερεβάν.

Το υπουργείο Αμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακοίνωσε άλλες 18 απώλειες τη Δευτέρα, γεγονός που ανεβάζει σε 729 τον αριθμό των νεκρών του από τις 27 Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκίνησε η επίθεση των Αζέρων. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του «απελευθέρωσαν» άλλα 13 χωριά που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των Αρμενίων, στην περιοχή Τζαμπραγίλ.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti μετέδωσε ότι περισσότεροι από 1.000 μαχητές από τη Συρία εστάλησαν την Παρασκευή στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, για να πολεμήσουν στο πλευρό των Αζέρων. Με συνέντευξή του στο επίσης ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Αλίεφ διέψευσε την είδηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή