ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Βουλγαρία: Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους ανοιχτούς χώρους

Βουλγαρία: Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους ανοιχτούς χώρους

Υποχρεωτική θα καταστεί η χρήση της προστατευτικής μάσκας σε όλους τους ανοιχτούς χώρους στη Βουλγαρία από την Πέμπτη, καθότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων της COVID-19, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο Κοσταντίν Ανγκέλοφ τόνισε ότι η μάσκα, μαζί με την τήρηση των αποστάσεων και τη συχνή απολύμανση, θα επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού κατά περίπου 30% και θα βοηθήσουν να αποφευχθεί μία πιθανή κατάρρευση του συστήματος υγείας. 

«Αναμένουμε ότι ο ρυθμός των μολύνσεων θα μειωθεί αν ο κόσμος τηρήσει αυστηρά τα μέτρα. Βασικός στόχος μας είναι να μειώσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων ώστε λιγότεροι άνθρωποι να πρέπει να πάνε στα νοσοκομεία και λιγότεροι να πεθαίνουν», πρόσθεσε.

Σήμερα οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν 1.024 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό από τον Μάρτιο. Από την αρχή της πανδημίας στη χώρα των 7 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εντοπιστεί 30.527 κρούσματα, εκ των οποίων οδήγησαν στον θάνατο τα 1.008.

Ο Ανγκέλοφ είπε ότι το νέο μέτρο, που έχει επίσης ως στόχο να προστατευθεί το υγειονομικό προσωπικό, θα ισχύει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Τις τελευταίες 24 ώρες διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό 71 γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό. Συνολικά έχουν μολυνθεί 1.622 μέλη του υγειονομικού προσωπικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS