Τεχεράνη: Συστράτευση όλων των μουσουλμανικών χωρών κατά των κυρώσεων των ΗΠΑ

Τεχεράνη: Συστράτευση όλων των μουσουλμανικών χωρών κατά των κυρώσεων των ΗΠΑ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συστράτευση όλων των μουσουλμανικών χωρών στο πλευρό της Τεχεράνης κάλεσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ιράν προ των κυρώσεων που πριν μερικές ημέρες επέβαλε στη χώρα του η αμερικανική κυβέρνηση, τις οποίες χαρακτήρισε «σκληρές και παράνομες».

Οπως μετέδωσε την Τρίτη το κρατικό δίκτυο Press TV, ο Μοχάμαντ Μπακέρ Καλιμπάφ είπε στον ομόλογό του της Μαλαισίας, Αζάρ Αζιζάν Χαρούν ότι η Μαλαισία και άλλες μουσουλμανικές χώρες πρέπει να απωθήσουν την εκστρατεία «υπέρτατης πίεσης» επί του Ιράν.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε λίστα αποκλεισμού 18 ιρανικές τράπεζες που προηγουμένως είχαν αποφύγει τις κυρώσεις των ΗΠΑ, σε ένα μέτρο που ουσιαστικά αποκόπτει το Ιράν από τη διεθνή οικονομική αγορά.

Αξιωματούχοι της Τεχεράνης προειδοποίησαν ότι αυτό θα πλήξει τη δυνατότητα του Ιράν να εισάγει απαραίτητες ανθρωπιστικές και ιατροφαρμακευτικές προμήθειες, εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στην ασιατική χώρα.

«Στην παρούσα κατάσταση, όπου όλοι παλεύουν με την κρίση της πανδημίας, το καθεστώς των ΗΠΑ έχει επιβάλει σκληρές και παράνομες κυρώσεις εναντίον του ιρανικού έθνους, στις οποίες αναμένουμε οι φιλικές και μουσουλμανικές χώρες να μη συμμορφωθούν,» είπε ο κ. Καλιμπάφ.

Ο πρόεδρος του μαλαισιανού κονοβουλίου επιβεβαίωσε την αντίσταση της χώρας του στις αμερικανικές κυρώσεις λέγοντας ότι οι Μαλαισιανοί αξιωματούχοι «δεν αναγνωρίζουν παράνομες απαγορεύσεις οι οποίες δεν συνάδουν με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

Πηγή: Newsweek

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή