Νότια Κορέα: Ο ιατρικός σύλλογος ζητά αναστολή του προγράμματος αντιγριπικού εμβολιασμού

Νότια Κορέα: Ο ιατρικός σύλλογος ζητά αναστολή του προγράμματος αντιγριπικού εμβολιασμού

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιατρικός σύλλογος της Νότιας Κορέας δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναστείλει το πρόγραμμα αντιγριπικού εμβολιασμού, μετά τον θάνατο 13 ατόμων, στα οποία είχε χορηγηθεί μια δόση τις τελευταίες ημέρες.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανέφεραν ότι δεν έχουν εντοπίσει κάποια άμεση σύνδεση μεταξύ των θανάτων και των εμβολίων αλλά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα πρέπει να τεθεί σε αναμονή έως ότου η κυβέρνηση εξασφαλίσει ότι τα εμβόλια δεν είναι επικίνδυνα. 

Σημειώνεται ότι οι θάνατοι, ανάμεσά τους αυτός ενός 17χρονου αγοριού και ενός γηραιού άνδρα 70 ετών, ανακοινώθηκαν μόλις μία εβδομάδα αφότου ξανάρχισε το πρόγραμμα εμβολιασμού για τους εφήβους και τους ηλικιωμένους.

Το πρόγραμμα είχε ανασταλεί για τρεις εβδομάδες, αφού διαπιστώθηκε ότι περίπου 5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, που έπρεπε να ψύχονται, εκτέθηκαν σε θερμοκρασία δωματίου ενώ μεταφέρονταν σε ιατρική εγκατάσταση.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή