Συμφωνία για «μόνιμη κατάπαυση του πυρός» στη Λιβύη

Συμφωνία για «μόνιμη κατάπαυση του πυρός» στη Λιβύη

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία για «μόνιμη κατάπαυση του πυρός σε όλες τις περιοχές της Λιβύης» υπέγραψαν τα εμπόλεμα μέρη στη βορειοαφρικανική χώρα, ανακοίνωσε η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη, αναρτώντας βίντεο από την τελετή της υπογραφής της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στο Facebook, η συμφωνία υπεγράφη έπειτα από πέντε ημέρες συνομιλιών στη Γενεύη, οι οποίες οργανώθηκαν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Τα λιβυκά μέρη κατέληξαν σε μια συμφωνία μόνιμης κατάπαυσης του πυρός σε όλη τη Λιβύη. Το επίτευγμα αυτό συνιστά μια σημαντική καμπή προς την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Λιβύη», ανέφερε η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Νωρίτερα, ένα εμπορικό επιβατικό αεροπλάνο πραγματοποίησε πτήση από την Τρίπολη στη Βεγγάζη για πρώτη φορά εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

Οι πτήσεις ανάμεσα στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη είχαν σταματήσει το καλοκαίρι του 2019 καθώς βομβαρδισμοί από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του Χαλίφα Χάφταρ, που έχει την έδρα του στην ανατολική Λιβύη, είχαν στόχο το αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή