Πάνω από 60 εκατ. Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει

Πάνω από 60 εκατ. Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμμετοχή των Αμερικανών στις προεδρικές εκλογές ξεπερνάει κάθε ρεκόρ. Οκτώ ημέρες πριν από την επίσημη εκλογική αναμέτρηση και ο αριθμός των πολιτών που έχουν ήδη ψηφίσει έχει ξεπεράσει το φράγμα των 60 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του US Elections Project.

Στις προηγούμενες εκλογές του 2016 είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία εκ των προτέρων, διά ζώσης ή επιστολικά, 57 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Η αυξημένη συμμετοχή αποτελεί μία ακόμη ένδειξη του αυξημένου ενδιαφέροντος των πολιτών στη «μάχη» μεταξύ του Ρεπουμπλικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, καθώς και την επιθυμία των ψηφοφόρων να μειώσουν τον κίνδυνο έκθεσης στη νόσο Covid-19, η οποία ευθύνεται για περισσότερους από 225.000 θανάτους στις ΗΠΑ.

Οι Δημοκρατικοί διατηρούν σημαντικό προβάδισμα στην πρόωρη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, την ώρα που ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι  υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή στην ψηφοφορία με επιστολική ψήφο εγείρει κίνδυνο νοθείας και ότι περιμένουν πως πολλοί Ρεπουμπλικάνοι θα πάνε να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών.

Ο  Μάικλ Μακντόναλντ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και εκ των διαχειριστώ του US Elections Project, προβλέπει ότι η συνολική συμμετοχή των ψηφοφόρων θα ανέλθει στα 150 εκατομμύρια, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 65% του πληθυσμού με δικαίωμα ψήφου και το υψηλότερο ποσοστό από το 1908.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή