ΗΠΑ: Μετά τις εκλογές τα νέα για το εμβόλιο της Pfizer

ΗΠΑ: Μετά τις εκλογές τα νέα για το εμβόλιο της Pfizer

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα κρίσιμα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer δεν δημοσιοποιηθούν, τελικά, αυτή την εβδομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα οδεύσουν στις εκλογές χωρίς «νέα» από το μέτωπο του πολυαναμενόμενου εμβολίου της συγκεκριμένης εταιρίας. 

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε την Τρίτη με επενδυτές, ο CEO της Pfizer Άλμπερ γνωστοποίησε ότι η εταιρία δεν αναμένει να προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση επί των δοκιμών της προτού περάσει τουλάχιστον μία εβδομάδα από την στιγμή που η επιτροπή δεδομένων και ελέγχου ασφαλείας της εταιρίας ολοκληρώσει την αποτίμησή της για το τρίτο στάδιο των δοκιμών.

«Στην περίπτωση ενός τελικού συμπεράσματος, θετικού ή αρνητικού, θα ενημερώσουμε το κοινό μόλις ολοκληρώσουμε την απαιτούμενη γραφειοκρατική δουλειά, η οποία εκτιμάται ότι θα τελειώσει σε μία εβδομάδα από τη στιγμή που θα ξέρουμε το αποτέλεσμα» δήλωσε.

«Ας δείξουμε όλοι υπομονή», πρόσθεσε.

Αυτό σημαίνει ότι η εύρεση ενός αποτελεσματικού εμβολίου είναι αδύνατο να γνωστοποιηθεί πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 3 Νοεμβρίου του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η Pfizer, σε συνεργασία με την εταιρεία BioNTch, βρίσκεται στην τελική ευθεία για την «αξιολόγηση» του εμβολίου υπό την επωνυμία BNT162b2. Κι αυτό, διότι αυτή τη στιγμή αξιολογείται η πρώτη παρτίδα δεδομένων των εργαστηριακών μελετών.

Μάλιστα, οι κλινικές δοκιμές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, και τα αποτελέσματα αναμένεται να καταστούν διαθέσιμα είτε τις επόμενες εβδομάδες -στο καλό σενάριο- είτε τους επόμενους μήνες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή