ΚΟΣΜΟΣ

Ολιγόλεπτη πειρατεία στον ιστότοπο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Ολιγόλεπτη πειρατεία στον ιστότοπο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Θύμα πειρατείας έπεσε για λίγα λεπτά ο ιστότοπος της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μία εβδομάδα πριν την εκλογική αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου, στην οποία θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ.   

Οι χάκερς πήραν υπό τον έλεγχο τους την ιστοσελίδα την Τρίτη, αναρτώντας για λίγα λεπτά μήνυμα στην αρχική σελίδα του ιστότοπου donaldjtrump.com που ανέφερε ότι «αυτός ο ιστότοπος καταλήφθηκε». «Φτάνουν στον κόσμο οι ψευδείς πληροφορίες που διαδίδει ο πρόεδρος καθημερινά», ανέφερε επίσης το μήνυμα των κυβερνοπειρατών.

Ακόμη, η ομάδα των χάκερς υποστήριξε ότι έχει πλέον στην κατοχή της εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Αμερικανό πρόεδρο, την οικογένειά του και το επιτελείο του, καθώς και «μυστικές συνομιλίες» ανάμεσά τους, απαιτώντας να τους καταβληθεί ποσό σε κρυπτονομίσματα για να τις αποκαλύψουν.

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, ο Τιμ Μέρτο, επιβεβαίωσε την πειρατεία και πρόσθεσε ότι η ομάδα του μεγιστάνα συνεργάζεται με την αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες.

Δεν εκτέθηκε «κανένα ευαίσθητο δεδομένο», καθώς ο ιστότοπος «δεν περιέχει αποθηκευμένα» τέτοια, υπογράμμισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως ο έλεγχος του ανακτήθηκε.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI), από το οποίο ζήτησε ενημέρωση για την κυβερνοεπίθεση το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, απέφυγε να κάνει σχόλια δημόσια σε αυτό το στάδιο.

Πρόσφατα, χάκερς καυχήθηκαν ότι απέκτησαν πρόσβαση σε μυστική αλληλογραφία του Τραμπ ή σχετική με υποθέσεις του αμερικανού προέδρου, ειδικά μετά την πειρατεία στα συστήματα δικηγορικής εταιρείας. Δεν δόθηκε πάντως καμία συνέχεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, REUTERS