Δοκιμάζονται οι αντοχές των συστημάτων υγείας της Ευρώπης

Δοκιμάζονται οι αντοχές των συστημάτων υγείας της Ευρώπης

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δραματική αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, αλλά και του αριθμού των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας στα νοσοκομεία της Ευρώπης, αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ των New York Times. 

Η αμερικανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ανά την ήπειρο τα νοσοκομεία γεμίζουν με ανησυχητικούς ρυθμούς, γεγονός που ξυπνά μνήμες από τις πιο σκοτεινές ώρες που έζησαν οι ευρωπαϊκές χώρες κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας την περασμένη άνοιξη. Στη Γαλλία που ανακοίνωσε μόλις χθες νέο lockdown 2.000 νέοι ασθενείς εισάγονται στα νοσοκομεία της χώρας καθημερινά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από τα μέσα Απριλίου. Στη Γερμανία που επίσης μπαίνει σε καραντίνα ο αριθμός των νοσηλευόμενων έχει διπλασιαστεί τις 10 τελευταίες ημέρες, ενώ σχεδόν 1.500 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 

Στο Βέλγιο έχουν αναστειλεί όλες οι δευτερεύουσες λειτουργίες στα νοσοκομεία, προκειμένου να δοθεί έμφαση στην θεραπεία των ασθενών με Covid-19 των οποίων ο αριθμός σχεδόν διπλασιάστηκε την τελευταία εβδομάδα. Η Κροατία ζήτησε από γιατρούς που είχαν συνταξιοδοτηθεί να επιστρέψουν στο σύστημα υγείας για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της άνευ προηγουμένου πρόκλησης της πανδημίας. Η Ολλανδία αναγκάστηκε να μεταφέρει κάποιους ασθενείς στη Γερμανία με ελικόπτερο προκειμένου να αποσυμφορήσει τις μονάδες εντατικής θεραπείας. 

Σε χώρες όπως η Τσεχία και η Πολωνία η έκρηξη των κρουσμάτων το τελευτάιο διάστημα έφερε στο φως τις μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και κλίνες στις ΜΕΘ. Στη Βουλγαρία συναγερμός έχει σημάνει για τον μεγάλο αριθμό μολύνσεων μεταξύ των επαγγελματιών της υγείας. 

Καθώς οι πιέσεις στα συστήματα υγείας εντείνονται οι κυβερνήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να επαναφέρουν αυστηρά μέτρα σε ισχύ. Η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί εξάλλου ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι για ολόκληρη την Ευρώπη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή