Τέλος στις καθιερωμένες ακροάσεις του Πάπα έπειτα από εντοπισμό κρούσματος

Τέλος στις καθιερωμένες ακροάσεις του Πάπα έπειτα από εντοπισμό κρούσματος

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στις γενικές ακροάσεις του Πάπα Φραγκίσκου με παρουσία των πιστών, εν μέσω της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ιταλία, αλλά και έπειτα από τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος στην ακρόαση της προηγούμενης εβδομάδας.

«Από την προσεχή Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, οι γενικές ακροάσεις του Αγίου Πατέρα θα ξαναρχίσουν να μεταδίδονται από τη Βιβλιοθήκη του Αποστολικού Παλατιού. Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς αναφέρθηκε ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της γενικής ακρόασης της 21ης Οκτωβρίου και προκειμένου να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενος κίνδυνος για την υγεία όσων συμμετέχουν», ανέφερε το Βατικανό σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επαναφέρει τη διεξαγωγή γενικών ακροάσεων από τις 2 Σεπτεμβρίου, σε αυλή του Βατικανού και με την παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών. Η απόφαση του Πάπα να μην φοράει μάσκα στη διάρκεια των ακροάσεων είχε αποτελέσει αντικείμενο σφοδρής κριτικής στα social media. Το Βατικανό ανακοίνωσε σήμερα ότι υπήρξε επιβεβαιμένο κρούσμα μεταξύ των ατόμων που παραβρέθηκαν στην ακρόαση της προηγούμενης εβδομάδας, χωρίς να διευκρινίζει εάν ήταν μεταξύ εκείνων που χαιρέτισαν διά χειραψίας τον ποντίφικα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή