Η Λευκορωσία κλείνει τα χερσαία σύνορά της

Η Λευκορωσία κλείνει τα χερσαία σύνορά της

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Λευκορωσία κλείνει προσωρινά τα χερσαία σύνορα της χώρας με τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Ουκρανία και την Πολωνία, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες Αρχές, επικαλούμενες την πανδημία.

«Λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στις γειτονικές χώρες, η Λευκορωσία περιορίζει προσωρινά την είσοδο στο έδαφός της μέσω των χερσαίων φυλακίων» ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Συνοριοφυλακής σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ωστόσο, το αεροδρόμιο του Μινσκ θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα δέχεται πτήσεις από το εξωτερικό, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Επίσης, οι περιορισμοί δεν αφορούν το διπλωματικό προσωπικό και τα φορτηγά μεταφοράς εμπορευμάτων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας ανέφερε, από την πλευρά του, ότι η απαγόρευση αφορά μόνο τους ξένους πολίτες, αφού οι Λευκορώσοι θα επιτρέπεται να περνούν στη χώρα τους.

Σημειώνεται ότι η Λευκορωσία συγκλονίζεται, τους τελευταίους τρεις μήνες, από ένα τεράστιο κίνημα αμφισβήτησης του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο, μετά την επανεκλογή του στο αξίωμα. Η αντιπολίτευση και χώρες της Δύσης κάνουν λόγο για νοθεία στις πρόσφατες εκλογές. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κάθε εβδομάδα στους δρόμους του Μινσκ, παρά τις συλλήψεις και την καταστολή των κινητοποιήσεων από την αστυνομία.

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, η οποία έχει καταφύγει στη Λιθουανία, δήλωσε ότι οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν σήμερα μαρτυρούν «την αποδυνάμωση του καθεστώτος», υποστηρίζοντας ότι ο Λουκασένκο θέλει «να απομονώσει» τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή