Αυστραλία: Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού για πρώτη φορά εδώ και πέντε μήνες

Αυστραλία: Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού για πρώτη φορά εδώ και πέντε μήνες

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, η Αυστραλία δεν κατέγραψε σήμερα κανένα νέο κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους, γεγονός το οποίο ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αναχαίτιση της διασποράς της COVID-19.

Η πολιτεία της Βικτόρια, όπου έχει καταγραφεί το 90% των συνολικά 907 θανάτων στην Αυστραλία από την COVID-19, δεν ανακοίνωσε κανένα νέο κρούσμα το 24ωρο που πέρασε και κανέναν θάνατο για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Καθώς και στην υπόλοιπη χώρα δεν καταγράφηκαν κρούσματα του SARS-CoV-2, η Αυστραλία ζει την πρώτη της ημέρα χωρίς καμία εγχώρια μετάδοση του νέου κορωνοϊού από τις 9 Ιουνίου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ.

«Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους εσάς τους εκπληκτικούς εργαζομένους στον τομέα της υγείας και πάνω από όλα στον λαό της Αυστραλίας», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Χαντ.

Τα αυστηρά μέτρα που ελήφθησαν γρήγορα σε συνδυασμό με την συμμόρφωση της κοινότητας πιστώνονται την αναχαίτιση της πανδημίας της COVID-19 προτού αυτή προκαλέσει πιέσεις στο σύστημα υγείας της Αυστραλίας.

Η πολιτεία της Βικτόρια ήρε την περασμένη εβδομάδα τα περισσότερα από τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν σε αυτήν κατά την διάρκειας 111 ημερών καραντίνα που είχε επιβάλλει –μια από τις αυστηρότερες και πιο παρατεταμένες στον κόσμο– για την αναχαίτιση της πανδημίας της COVID-19, ενώ πρόσφατη δημοσκόπηση του Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας The Age και του Nine News έδειξε ότι οι πολίτες της Βικτόρια υποστηρίζουν τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την πανδημία οι αρχές της πολιτείας τους.

O αρχίατρος της πολιτείας Μπρετ Σάτον άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στην Βικτόρια τις ερχόμενες μέρες, αλλά ζήτησε να συνεχιστεί η συμμόρφωση με αυτά.

«Όταν βλέπουμε 50.000 κρούσματα την ημέρα στη Γαλλία, το Βέλγιο να στέλνει τους ασθενείς εκτός της χώρας επειδή έχει κορεστεί το σύστημα υγείας –αυτό μπορεί να αντιμετωπίζαμε αν δεν καταφέρναμε να το προλάβουμε», δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει μόλις πάνω από 27.500 κρούσματα του νέου κορωνοϊού από τότε που ξέσπασε η πανδημία της COVID-19 χάρη στο έγκαιρο κλείσιμο των διεθνών της συνόρων και στην επιβολή μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως και στην ευρεία εκστρατεία υποβολής σε τεστ για τον SARS-CoV-2 και ιχνηλάτησης των επαφών των προσβληθέντων.

Την Παρασκευή η Αυστραλία προειδοποίησε τους πολίτες της να μην ταξιδέψουν στις ΗΠΑ λόγω του κινδύνου που εγκυμονούν η βία σε διαδηλώσεις και ο νέος κορωνοϊός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή