Το πιο «πολύτιμο» δηλητήριο (βίντεο)

Το πιο «πολύτιμο» δηλητήριο (βίντεο)

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O σκορπιός «δολοφόνος» μπορεί να είναι ο πιο επικίνδυνος στον πλανήτη αλλά διαθέτει και το πιο ακριβό υγρό στον κόσμο. Το δηλητήριό του κοστίζει το αστρονομικό ποσό των 39.000.000 δολαρίων το γαλόνι. Ακόμη όμως και εάν κάποιος διέθετε αυτά τα χρήματα, δεν θα μπορούσε να το αγοράσει, καθώς διατίθεται μόνο στη μικροσκοπική ποσότητα της μίας σταγόνας που ισοδυναμεί με έναν κόκκο ζάχαρης. 

Για να συλλεχθεί όμως ακόμη και αυτή η ποσότητα, η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη και γίνεται χειρωνακτικά: ο κάθε σκορπιός μπορεί να δώσει μόλις δύο μιλιγκράμ σε δηλητήριο την φορά. Πρόκειται λοιπόν για μία εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση: έναν έχεις ένα σκορπιό και του βγάζεις το δηλητήριο με το χέρι κάθε δύο ημέρες, θα χρειαστούν 10.371 χρόνια για να πάρεις ένα γαλόνι! Οι επιστήμονες δοκιμάζουν τώρα ένα μηχάνημα για τη διαδικασία αυτή και ευελπιστούν να προωθήσουν την ποσότητα του υγρού που θα συγκεντρώνουν στην αγορά. Το δηλητήριο του σκορπιού ενδείκνυται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, για την αντιμετώπιση κάποιων μορφών καρκίνου αλλά και άλλων ασθενειών. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή