Το Μάτσου Πίτσου ξανάνοιξε με παραδοσιακή τελετή των Ίνκας (εικόνες)

Το Μάτσου Πίτσου ξανάνοιξε με παραδοσιακή τελετή των Ίνκας (εικόνες)

Περιορισμένος αριθμός τουριστών μπορεί να το επισκέπτεται.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια φαντασμαγορική τελετή, η αρχαία ακρόπολη των Ίνκας, Μάτσου Πίτσου, άνοιξε ξανά για το κοινό την Κυριακή ύστερα από επτάμισι μήνες κλεισίματος λόγω της πανδημίας.

Το Μάτσου Πίτσου ξανάνοιξε με παραδοσιακή τελετή των Ίνκας (εικόνες)-1

Το Περού και οι τοπικές υπηρεσίες του πολιτισμού ετοίμασαν μια γιορτή με φώτα, αναπαραστάσεις και πυροτεχνήματα που θα γοήτευαν ακόμη και τους μη λάτρεις της αρχαιολογίας.

Το Μάτσου Πίτσου ξανάνοιξε με παραδοσιακή τελετή των Ίνκας (εικόνες)-2

Οι διοργανωτές της τελετής ετοίμασαν μια παραδοσιακή γιορτή με την οποία οι Ίνκας ευχαριστούσαν τους θεούς τους, αλλά διανθισμένη με λέιζερ και άλλα οπτικά εφέ.

Το προστατευόμενο από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς είχε κλείσει λόγω κορωνοϊού στις 16 Μαρτίου, και προς το παρόν ανοίγει μόνο στο 30% της κανονικής του χωρητικότητας για επισκέπτες, επιτρέποντας δηλαδή μόνο μέγιστο αριθμό 675 ατόμων.

Το Μάτσου Πίτσου ξανάνοιξε με παραδοσιακή τελετή των Ίνκας (εικόνες)-3

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η ακρόπολη του Μάτσου Πίτσου είχε ανοίξει προσωρινά για έναν και μόνο τουρίστα, που είχε παραμείνει στο Περού επί επτά μήνες περιμένοντας πότε θα άνοιγε το σπουδαίο μνημείο των Ίνκας.

Το Μάτσου Πίτσου ξανάνοιξε με παραδοσιακή τελετή των Ίνκας (εικόνες)-4

Οι αρχαιολόγοι υπολογίζουν ότι το Γηραιόν Όρος, αυτό δηλαδή που σημαίνουν οι λέξεις Μάτσου Πίτσου στη γλώσσα Κέτσουα, οικοδομήθηκε ως παλάτι για τον αυτοκράτορα Πατσακούτι των Ίνκας τον 15ο αιώνα. Έναν αιώνα μετά εγκαταλείφθηκε όταν οι Ισπανοί κονκισταδόρες κατέλαβαν την περιοχή του Περού και την αποίκησαν.

Τελικά το Μάτσου Πίτσου ανακαλύφθηκε το 1911 από έναν Αμερικανό εξερευνητή και από το 1983 προστατεύεται από την UNESCO.

Πηγή: ΒΒC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή