Βρετανία: Προειδοποίηση Τζόνσον για διπλάσιους θανάτους τον χειμώνα από Covid-19

Βρετανία: Προειδοποίηση Τζόνσον για διπλάσιους θανάτους τον χειμώνα από Covid-19

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα πει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το lockdown

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι θάνατοι από Covid-19 στη Μεγάλη Βρετανία μπορεί να είναι διπλάσιοι αυτόν τον χειμώνα σε σύγκριση με το πρώτο κύμα της πανδημίας, αναμένεται να προειδοποιήσει σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με το BBC.

Καθώς η Αγγλία ετοιμάζεται να μπει και αυτή από την Πέμπτη σε δεύτερο lockdown, ο κ. Τζόνσον πρόκειται εντός της Δευτέρας να ενημερώσει τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την καραντίνα των τεσσάρων εβδομάδων, καθώς οι προοπτικές των απωλειών από τον ιό φαίνονται ακόμη πιο δραματικές και από την εκατόμβη της περασμένης άνοιξης.

«Τα μοντέλα των επιστημόνων μας δείχνουν ότι εάν δεν δράσουμε τώρα, μπορεί να δούμε τον χειμώνα αυτόν διπλάσιο αριθμό θανάτων ή και ακόμη περισσότερους σε σχέση το πρώτο κύμα. Προ τέτοιων μεγεθών, δεν υπάρχει εναλλακτική από την περαιτέρω δράση σε εθνικό επίπεδο,» πρόκειται να πει ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά το BBC.

Στη δήλωσή του προς τους Βρετανούς βουλευτές κατά τις 5.30 το απόγευμα ώρα Ελλάδος ο κ. Τζόνσον θα εξηγήσει ότι ορθώς δοκίμασε πρώτα κάθε άλλη επιλογή από το κλείσιμο παμπ, εστιατορίων, χώρων λατρείας και μη αναγκαίων καταστημάτων, που τίθεται σε εφαρμογή από την Πέμπτη και ως τις 2 Δεκεμβρίου.

Αρκετοί υπουργοί φέρονται να δηλώνουν ότι η καραντίνα θα συνεχιστεί και μέσα στο 2021, με μια μικρή μόνο χαλάρωση κατά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την εφημερίδα Times.

Η αξιωματική αντιπολίτευση του Εργατικού Κόμματος όχι μόνο είναι υπέρ των αυστηρών μέτρων αλλά επικρίνει την κυβέρνηση για την καθυστερημένη λήψη τους.

Μέχρι σήμερα η Βρετανία θρηνεί πάνω απο 46.700 νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Πηγή: BBC, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή