ΚΟΣΜΟΣ

Έχασε τη «μάχη» με τη Sun ο Τζόνι Ντεπ

Φωτ. Reuters

Έχασε τη δικαστική «μάχη» με τη βρετανική εφημερίδα Sun ο Αμερικανός ηθοποιός Τζόνι Ντεπ.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντεπ είχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της βρετανικής ταμπλόιντ, που είχε παρουσιάσει τον γνωστό ηθοποιό ως έναν βίαιο σύζυγο.

Ο Τζόνι Ντεπ είχε καταλογίσει πως σε άρθρο τους, τον Απρίλιο 2018, ανέφεραν ότι εκείνος είχε χτυπήσει την πρώην σύζυγό του, με την οποία έχουν χωρίσει από το 2017.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 57χρονος ηθοποιός δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από τους συνηγόρους του ομίλου NGN σχετικά με τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Παραδέχθηκε ότι «υπέκυψε στους παλιούς του δαίμονες» τον Μάρτιο του 2013, έπειτα από 160 ημέρες νηφαλιότητας, αλλά αρνήθηκε ότι χαστούκισε τρεις φορές την Άμπερ Χερντ, όπως εκείνη υποστηρίζει.

Σύμφωνα με την απόφαση το δικαστήριο έκρινε ότι οι ισχυρισμοί της εφημερίδας ήταν «ουσιαστικά αληθινοί».

«Ο ενάγων (Τζόνι Ντεπ) θα λάβει αρνητική απάντηση στην αξίωσή του για αποζημίωση λόγω δυσφήμησης. Οι κατηγορούμενοι (η εφημερίδα Sun και οι συντάκτες) απέδειξαν πως όλα όσα έγραψαν είναι αληθή», ανέφερε ο δικαστής.

«Κατέληξα στο συμπέρασμα αυτό αφότου εξέτασα εξονυχιστικά τα 14 περιστατικά στα οποία στηρίζονται οι κατηγορούμενοι, καθώς και τις εξηγήσεις που έδωσε ο ενάγων. Υπό αυτές τις συνθήκες, το δικαστήριο έλαβε την παραπάνω απόφαση», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters