ΗΠΑ

Τείχος προστασίας γύρω από τον Λευκό Οίκο (εικόνες)

Φόβοι για σφοδρές συγκρούσεις το βράδυ των εκλογών.

Φωτ.: Reuters

Σε φρούριο έχει μετατραπεί ο Λευκός Οίκος ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Τρίτης για την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν φόβοι για εκτεταμένες ταραχές και αντιπαραθέσεις μεταξύ των αντίπαλων στρατοπέδων, των υπερμάχων και των πολεμίων του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

teichos-prostasias-gyro-apo-ton-leyko-oiko-eikones0

Πέρα από τις προβλέψεις ασφαλείας που πάντα υπάρχουν στην περιοχή του Λευκού Οίκου, η αμερικανική κυβέρνηση φρόντισε να τοποθετηθεί ειδικό τείχος από συρματόπλεγμα και σιδηροκατασκευή περιμετρικά της προεδρικής κατοικίας στην Ουάσινγκτον.

teichos-prostasias-gyro-apo-ton-leyko-oiko-eikones1

Το τείχος αυτό έχει κατασκευή που δεν επιτρέπει το σκαρφάλωμα και μετά θα μπορεί να αποσυναρμολογηθεί γρήγορα, αναφέρει ρεπορτάζ της αμερικανικής τηλεόρασης ABC.

teichos-prostasias-gyro-apo-ton-leyko-oiko-eikones2

Ήδη πάντως οι πολέμιοι του υποψηφίου των Ρεμπουμπλικάνων έχουν δώσει το δικό τους χρώμα στην περίφραξη που έχει τοποθετηθεί.

teichos-prostasias-gyro-apo-ton-leyko-oiko-eikones3

Παράλληλα, μέτρα προστασίας έχουν ληφθεί και για άλλα κυβερνητικά κτίρια στην αμερικανική πρωτεύουσα. Πρόσθετοι φράχτες τοποθετήθηκαν στη Λεωφόρο Πενσιλβάνια, που οδηγεί στον Λευκό Οίκο και ήταν τον Ιούνιο θέατρο ογκωδών διαδηλώσεων υπέρ της φυλετικής ισότητας.

Το «kathimerini.gr» καταγράφει λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα των αμερικανικών εκλογών και θα μεταδίδει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας της 3ης Νοεμβρίου όλες τις εξελίξεις. 

Πηγή: ABC