ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικές εκλογές: Πώς ξεκίνησαν την ημέρα οι δύο υποψήφιοι

φωτ.: Shutterstock

Η μεγάλη μέρα των αμερικανικών εκλογών είναι επιτέλους εδώ και οι δύο «μονομάχοι» την ξεκίνησαν αρκετά διαφορετικά. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο Λευκό Οίκο και ξεκίνησε αυτή την κρίσιμη ημέρα όπως ακριβώς συνηθίζει να περνά τα πρωινά του, με την αγαπημένη του εκπομπή, «Fox & Friends». 

«Σε ποιο σημείο θα ανακηρύξετε τη νίκη σας;», τον ρώτησε ο παρουσιαστής, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης. «Όταν υπάρχει νίκη. Πιστεύω ότι θα έχουμε νίκη. Αλλά μόνο όταν υπάρχει νίκη. Εννοώ ότι δεν υπάρχει λόγος να παίζουμε παιχνίδια. Βλέπω ότι υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να κερδίσουμε εδώ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Ο Τραμπ αναμένεται να δώσει συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα των πολιτειών που θα κρίνουν το αποτέλεσμα αλλά και να επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας του στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια. 

Στη συνέχεια, μαζί με στελέχη της καμπάνιας του θα παρακολουθήσει τα εκλογικά αποτελέσματα από το Λευκό Οίκο. Εκεί θα συγκεντρωθούν τα μέλη της οικογένειά του, πρόσωπα του επιτελείου του, στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας και άλλοι υποστηρικτές του Τραμπ. 

Η ομάδα του προέδρου σκέφτηκε να διοργανώσει μία εκδήλωση για τη νύχτα των εκλογών στο Trump International Hotel της Ουάσιγκτον, όμως η ιδέα εγκαταλείφθηκε λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού. 

Στην εκκλησία ο Τζο Μπάιντεν 

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε την ημέρα των εκλογών παρακολουθώντας την πρωινή λειτουργία σε εκκλησία που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του, στο Ντέλαγουερ. 

Μαζί με τη σύζυγό του, Τζιλ, και τις δύο εγγονές του, επισκέφθηκε την εκκλησία του St. Joseph, πριν να κάνει τις τελευταίες  εμφανίσεις της προεκλογικής εκστρατείας του, στην Πενσιλβάνια. 

Μετά τη λειτουργία, το ζευγάρι περπάτησε έως τον τάφο του γιου του, Μπο Μπάιντεν, ο οποίος απεβίωσε το 2015 και είναι θαμμένος στο νεκροταφείο της εκκλησίας.