ΚΟΣΜΟΣ

Σε επέμβαση στον εγκέφαλο θα υποβληθεί ο Μαραντόνα

Φωτογραφία αρχείου: Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πριν από ματς του πρωταθλήματος Αργεντινής, στις 7 Μαρτίου του 2020 REUTERS/Agustin Marcarian/

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα επρόκειτο να υποβληθεί το βράδυ της Τρίτης σε χειρουργική επέμβαση καθώς διαγνώστηκε με αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Ο Μαραντόνα νοσηλευόταν από το βράδυ της Δευτέρας σε νοσοκομείο της Λα Πλάτα με αναιμία και αφυδάτωση, διακομίστηκε όμως σε νοσοκομείο του Μπουένος Άϊρες όπου και θα γίνει η επέμβαση. 

Η νόσος από την οποία πάσχει δεν σχετίζεται με τον κορωνοϊό αλλά με επίμονα συμπτώματα αναιμίας, για την οποία υποβάλλεται σε εξετάσεις από τα μέσα Σεπτεμβρίου, αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η El Pais.

Καθησυχαστικός πάντως εμφανίσθηκε ο θεράπων ιατρός του, Λεοπόλντο Λούκιε, ο οποίος λίγες ώρες πριν από την επέμβαση δήλωσε για τον 60χρονο ασθενή του:

«Ηρεμήστε. Δεν είναι μία επείγουσα κατάσταση. Ο Ντιέγκο είναι μία χαρά. Μπορεί βεβαίως να γίνει και καλύτερα».

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν την περασμένη Παρασκευή, ημέρα κατα την οποία είχε και τα γενέθλιά του, για το ματς της ομάδος που προπονεί (Gimnasia y Esgrima) εναντίο της Patronato.

Εξω από το νοσοκομείο της Λα Πλάτα είχαν συγκεντρωθεί από τη Δευτέρα δεκάδες οπαδοί της Gimnasia που με σημαίες και πλακάτ εκδήλωναν τη συμπαράστασή τους.

Με πληροφορίες από Reuters, El Pais