Μόλις 25 ετών ο νεότερος πολιτικός του Κογκρέσου

Μόλις 25 ετών ο νεότερος πολιτικός του Κογκρέσου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O μόλις 25 ετών Μάντισον Κόθορν εξελέγη ως μέλος του Κογκρέσου και συγκεκριμένα στην έδρα της Βόρειας Καρολίνας, καταφέροντας να επικρατήσει έναντι του συνταγματάρχη της Αεροπορίας Μο Ντέιβις. Πρόκειται για τον νεότερο Ρεπουμπλικάνο στην ιστορία των ΗΠΑ που αποκτά αξίωμα στο Κογκρέσο και το νεότερο εκλεγμένο μέλος οποιουδήποτε κόμματος στη σύγχρονη ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Κόθορν συμπλήρωσε το 25ο έτος της ηλικίας του τον Αύγουστο. Το νεότερο στην ιστορία μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων ήταν ο Γουίλιαμ Τσαλρς Κόουλ Κλέρμπορν, που εξελέγη το 1797 σε ηλικία μόλις 22 ετών. 

Ο 25χρονος πολιτικός κατάφερε να διατηρήσει στη συγκεκριμένη έδρα στα χέρια των Ρεπουμπλικανών έπειτα από μια αναμέτρηση-θρίλερ, καθώς είχε κατηγορηθεί για ρατσισμό και σεξουλικές επιθέσεις.

«Από τα βάθη της καρδιάς μου, Σας Ευχαριστώ. Όλη η δόξα πηγαίνει στον Θεό και είμαι ενθουσιασμένος που θα υπηρετήσω το κάθε μέλος αυτής της περιφέρειας», έγραψε ο Κόθορν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Κόθορν επικράτησε έναντι του Μο Ντέιβις των Δημοκρατικών με 54,4% έναντι 42,4% στην κατά κύριο λόγο ρεπουμπλικανική αυτή πολιτεία. Με την εκλογή του ο Κόθορν αποκτά τον τίτλο του νεότερου πολιτικού στο Κογκρέσο, έναν τίτλο που κρατούσε έως τώρα η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτες, η οποία είναι 31 και επανεξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

με πληροφορίες από Νew York Times, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Cnn

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή