Κορωνοϊός: Κλείνουν και πάλι τα μουσεία του Βατικανού

Κορωνοϊός: Κλείνουν και πάλι τα μουσεία του Βατικανού

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λουκέτο» βάζουν για ένα μήνα τα Μουσεία του Βατικανού, που φιλοξενούν ορισμένους από τους μεγαλύτερους καλλιτεχνικούς θησαυρούς στον κόσμο, στο πλαίσιο των νέων περιορισμών που ανακοίνωσε η Ιταλία προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα μουσεία είχαν παραμείνει κλειστά επί τρεις μήνες και άνοιξαν και πάλι τις πύλες τους για να υποδεχθούν περιορισμένο αριθμό επισκεπτών την 1η Ιουνίου.

Το Βατικανό ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα πως τα μουσεία θα κλείσουν από την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρι τουλάχιστον τις 3 Δεκεμβρίου.

Πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, τα Μουσεία του Βατικανού, που περιλαμβάνουν την Καπέλα Σιστίνα του Μιχαήλ Αγγέλου, προσείλκυαν περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και αποτελούσαν σημαντική πηγή εσόδων για το Βατικανό.

Σήμερα το πρωί η εβδομαδιαία ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά αφού ένας από τους συμμετέχοντες σε δημόσια ακρόαση τον περασμένο μήνα βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Μιλώντας από την ιδιωτική βιβλιοθήκη του, παρουσία μετρημένων στα δάχτυλα ιερέων, ο ποντίφικας κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες για τον κορωνοϊό που έχουν ορίσει οι αρχές και οι ειδικοί στον τομέα της υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή